Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
NIe posiadam ksiązki obsługi.Koledzy podzielcie sie wiedzą i doswiadczeniem. 530d 99r Automat -jaki oleje i filtry? W kilku słowach potrzebuje wiedzy na temat materiałow jakich mam uzyc gdyz kupiłem pierwszego diesla w swoim zyciu i wiem ze trzeba mu zmienic płyny..2 pytanie jak wyglada sprawa z napinaczem i paskiem co ile kilometrów wymiana, ewentualnie prosze o nazwy zalecanych olejów i ich przyblizoną cene. Dziekuje za pomoc..
Opublikowano

Ojciec w e39 3.0d zalewa 10w40 półsyntetyk, a filtry Mann lub knetch, filtry są dość drogie, najdroższy jest filtr powietrza około 120zł ale auto jest bardzo czułe na wymiane filtra powietrza, jak filtr jest przybrudzony auto sie bardzo zamula, dobrze jest wymieniać olej i filtry co 10-15 tys

rozrząd masz na łańcuchu :)

Opublikowano
lej syntetyk 5w40 to sądobre silniki i potrzebują dobrego oleju. Ja zalalem shellem ale moze być castrol koszt około 300zł Filtry mam mana nie są tanie ale ja wole mieć pewnosć i chcę troszeczke pojezdzić
Opublikowano
z ogolnie dostepnych na rynku moze byc castrol edge 0w30. spelnia norme longlife dla tych silnikow. filtr to juz obojetnie byle nie kager albo 4max. ja wsadzam mann lub bosch. nie zapomnij o filtrach przeciwpylkowych kabiny.
DIESEL POWER
Opublikowano
Ja do swojego M57 zalałem Edga 0w40 z BMW LL04. Zrobiłem na nim juz ponad 2500 i wszystko gra i buczy :mrgreen: A przebieg na zegarach mam 276 tyś w chwili obecnej.
Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.
Opublikowano
Gdzie znajduje się filtr powietrza w 525tds

Żartujesz chyba???? Albo podpuszczasz :norty: ...

A jak nie to w poście powyżej masz link do instrukcji po polsku, ściągnij ją sobie i tam będzie narysowane jak Hansowi...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png