Skocz do zawartości

BMW 530D Automat Tiptronic (TRANS. FAILSAFE PROG)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam taki problem za kazdym razem gdy jade:

po przejechaniu paru kilometrow slychac pipanie i pojawia sie blad na wyswietlaczu "TRANS. FAILSAFE PROG" po pojawieniu sie tego bledu samochod podczas ruszania jedzie, ale jakby z wyzszego biegu rusza ;( odbywa sie to bardzo powoli w kazdym badz razie, przelaczenie skrzyni w tryb sport i przelaczeniu na jedynke nic nie daje tak samo mulowato rusza ;( wie ktos moze jaka moze byc przyczyna tego objawu? Czy moze to byc przyczyna slabego akumulatora?

• Członkowie klubu
Opublikowano
Niestety to komunikat o awarii automatycznej skrzyni biegów. Przełącza się w tryb awaryjny i dlatego tak jeździ. Radzę szybko udać się do wyspecjalizowanego warsztatu zajmującego się automatami dopóki autko jeszcze jeździ. :?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
program awaryjny moze pojawic sie, gdy olej + filtr wymagaja wymiany

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
u mnie wczoraj taki błąd wyskoczył ale nie jestem pewien czy to nie jest wina slabego akumulatora... bo ostatnio przez niego wyskakuje mi cała masa róznych dziwnych blędów. a akumulator nowy lecz jest cos z nim nie tak..