Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. moje pierwsze pytanie to ile moge zapłacić za wymiane tulei pływających w bmw e36 z 1991roku??

a i drugie pytanie. zawiozłem samochód do mechanika (sąsiada) zeby mi wymienił sworznie wahacza zewnętrzne i wymienił , ale zapłaciłem za wymiane 130zł za 2 strony. czy to dużo czy mał?? powiedział mi jeszcze ze mógłby mi wymienić jeszcze te tuleje ale to juz jest o wiele wyższy koszt. tak mi powiedział. i teraz pytanie. TROSZKE SIE ZANAM NA SAMOCHODACH I DROCHE ICH NAPRAWIŁEM ALE TERAZ NIE WIEM CZY DAM SOBIE RADE SAM WYMIENIC TE TULEJE?? NIE WIEM JAK JE WYMIENIĆ.;/ MOZE WY MI W TYM POMORZECIE?? MOZE MACIE JAKIEŚ ZDJĘCIA CO ROBIC PO KOLEI.

czekam na wasze odpowiedzi. z góry dziękuje.

Przemyslaw
Opublikowano
tuleje juz mam kupione. tylko pytam ile moze kosztować wymiana tych części u mechanika. a i mam pytanie czy zeby wymienic te tuleje trzeba cały wachacz wyciągać??
Przemyslaw
Opublikowano

wymienisz je sam ja ostatnio wymienialem wszyskie sorznie i te gumki tez wymienialem. i je wymienic najlatwiej tylko trzeba wahacz wyjac. latwizna. jak masz pojecie to sobie poradzisz bez problemu.

tylko uwazaj zeby ustaic je w odpowiedniej pozycji.

Opublikowano
Na pewno da sie to zrobic samemu, mnie czeka wymiana tulei i lacznikow stbilizatora, najprawdopodobniej na poczatku nastepnego tygodnia, wszystko przy moim aucie robie ze znajomym ktory dysponuje kanalem i podstawowym sprzetem. No i oczywiscie spora wiedza i doswiadczeniem. Jesli bede mial czas i dam rade zostac przy tej naprawie to porobie fotki i gdzies wkleje.
Opublikowano
a macie może jakieś zjęcia tego jak to dokładnie zrobić?? i czy naprawde trzeba ta prasę?? inaczej sie tego nie da wyjąć.

kup kompletne tuleje i wtedy rozkrecasz 2 sruby na strone :shock:

taki kup....http://moto.allegro.pl/item325981171_bmw_e36_tuleja_wahacza_nowa_silent_block.html