Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc. Od niedawna jestem wlascicielem E-60tki ,530i. Mam maly roblem ze swiatlami pozycyjnymi przod. To jest - przednie prawe ringi nie pala sie. Po paru dniach zaczely dzialac a teraz znow nie dzialaja. Czy to mozliwe, zeby obie zarowki w jednej prawej lamie przepalily sie jednoczesnie? Jesli ktos wymienial te zarowki to prosze o wskazowki jak je wymienic,zeby przy okazji nie uszkodzic nic. A i jeszcze jedno. Czy mozna juz zdobyc mape dvd Polska do tego modelu. Czekam na odpowiedzi. Z gory dziekuje. BMW 530i,2004r MALBORK
Opublikowano
Czesc. Od niedawna jestem wlascicielem E-60tki ,530i. Mam maly roblem ze swiatlami pozycyjnymi przod. To jest - przednie prawe ringi nie pala sie. Po paru dniach zaczely dzialac a teraz znow nie dzialaja. Czy to mozliwe, zeby obie zarowki w jednej prawej lamie przepalily sie jednoczesnie? Jesli ktos wymienial te zarowki to prosze o wskazowki jak je wymienic,zeby przy okazji nie uszkodzic nic. A i jeszcze jedno. Czy mozna juz zdobyc mape dvd Polska do tego modelu. Czekam na odpowiedzi. Z gory dziekuje. BMW 530i,2004r MALBORK

Mapy Polski do tego modelu jeszcze nie ma i ja nie wiem kiedy będzie.

Żarówki bardzo łatwo wymienić - wystarczy odkręcić czarna pokrywę i przekęcic żarówkę od ringów i wyjąć. Żarówka jest jedna na stronę - nie dwie. U ciebie pradopodobnie coś nie styka z zarówką. Jakby była przepalona to mogę ci taka sprzedac za niwielkie pieniadze. Sam je wymieniłem na diodowe.

Opublikowano

Mapy Polski do tego modelu jeszcze nie ma i ja nie wiem kiedy będzie.

Żarówki bardzo łatwo wymienić - wystarczy odkręcić czarna pokrywę i przekęcic żarówkę od ringów i wyjąć. Żarówka jest jedna na stronę - nie dwie. U ciebie pradopodobnie coś nie styka z zarówką. Jakby była przepalona to mogę ci taka sprzedac za niwielkie pieniadze. Sam je wymieniłem na diodowe.

Dziekuje za info. Jutro popatrze w ta lampe bo dzis juz ciemno a ten otwor maly.

Opublikowano

Zarowki wymienione. Co za idiota wymislil zanitowana zarowke postoju. Zanitowana do obudowy.Chyba,ze ktos chce bulic kupujac zarowke z obudowa. Na allegro widzialem po ok 50zl. Trzeba zerwac nity wkrecic zarowke halogenowa 10wat i niezle sie nagimnastykowac zgrabna raczka aby je spowrotem zamocowac w lampie. Dla informacji sama zarowka bez obudowy 12zl.

A jeszcze jedno. Denerwuje mnie to tarcie kierownicy o jaka gume. Czytalem,ze to normalka w tym modelu. Moze ktos zna sposob na usuniecie tej niedorobki?

Opublikowano
Niestety nikt chyba nie zna na to sposobu, a przynajmniej ja o tym nie wiem:). Ciekawe czy mają z tym coś wspólnego częste wymiany przekładni kierowniczych w tym modelu. Mam nadzieję, że nie :) U mnie te skrzypy są coraz częstsze..
Opublikowano
Niestety nikt chyba nie zna na to sposobu, a przynajmniej ja o tym nie wiem:). Ciekawe czy mają z tym coś wspólnego częste wymiany przekładni kierowniczych w tym modelu. Mam nadzieję, że nie :) U mnie te skrzypy są coraz częstsze..

Nie wierze,ze takie skrzypienie a raczej tarcze gumy to objaw zepsutej przekladni kierowniczej. Poprostu to samo co z uszczelkami drzwi,klapy tylniej.Maja tendencje w tym modelu do wydawania nieprzyjemnych dzwiekow. U mnie np. wszystkie uszczelki maja jasny nalot co swiadczy,ze serwis zastosowal talk lub inny prepaprat niwelujacy skrzypienie,glosne tarcie uszczelek. Osobiscie bym zmierzal wlasnie w tym kierunku,a nie zaraz cala kolumna kierownicza do wymiany. Moze sie okazac,ze to tylko szczegol latwy do usuniecia. Jesli ktos mial taki problem, to czekam na opis usunietej usterki. Podziekowal.