Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ktos sie orientuje jak zdjac ten plastik z tylu foteli przednich w E46 ?

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img174.imageshack.us/img174/5708/fotelrq2.jpg

Mam te plastiki troszke porysowane i chcialbym je odswiezyc nowym lakierem :).

dzieki

pozdr.

Piotrek

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hmm, a może spróbuj delikatnie podważyć na którymś rogu i delikatnie ale z użyciem siły ;) to oderwać.

A jeśli już sobie poradziłeś, to napisz jak. :wink: :roll2:

Opublikowano

Witajcie

Juz jestem od tygodnia "po" :D .

Nie probowalem nawet tego rozmontowywac, wyjalem fotele i pomalowalem to na fotelu, uprzednio dokladnie oklejajac wokol tego plastiku tasma papierowa i papierem .

Uzylem sprayu do malowania czarnych zderzaków firmy Carlofon (firmy Boll jest tak samo dobry) , niby to delikatna strukturka ale nie widac tego, wyszlo Ok, rys nie ma. Wyszla mi rowniutko na to puszka 400 ml sprayu, koszt 20 zl + czysciwo do wyszylifowania plastiku takie szare włokno (zwane "skoczem") mniej jak 5 zl :) .

pozdr.

Piotrek

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
Wklej jakieś zdjęcie jak wyszło.
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
Witam

Ktos sie orientuje jak zdjac ten plastik z tylu foteli przednich w E46 ?

na dole masz dwa zatrzaski po lewej i prawej stronie wchodzace od podlogi.

Sa niestety "jednorazowe". wyciagnac naprawde trudno , najprosciej po porstu uciać "łepek". potem wytarczy wysunac ta tylna czesc fotela.

EDIT:

przepraszam dopiero zauwazylem ze u mnie inaczej ten plastik wyglada, tzn zachodiz az na boki fotela. wiec nie wiem czy procedura podobna.

pozdrawiam

michal

Opublikowano

w realu efekt jest lepszy jak na foto :) :

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img206.imageshack.us/img206/2825/img3705rp4.jpg