Skocz do zawartości

E46 po liftingu - orginalne kierunki na blotnikach paruja ?!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Mam pytanko do userow E46 po liftingu - czy wam tez paruja kierunkowskazy na blotnikach ??? :?

Mam orginalne biale kierunki (jeden kupiony w ASO rok temu, drugi z 2002r.) i paruja mi ...przy obecnej pogodzie dzis mialem, az w nich kropelki wody . Ten nowszy mniej paruje, w sumie dzis byl suchy (choc tez widzialem ze byl juz raz caly zaparowany), ale ten z 2002r solidnie paruje .

Zastanawia mnie dlaczego tak sie dzieje ?

Wy macie pod tymi kierunkami jakies uszczelki ? z tego co widze to one maja jakby "zintegrowane " uszczelki wraz z obudowa, ale moge sie mylic ..

Ktos mi powie dlaczego to cholerstwo paruje ? :worried: Zarowki i oprawki orginal, calos wyglada ze jest szczelna .

pozdrawiam

Piotrek

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
nie parują , chcesz zdjęcie :mrgreen: to zrobię przy okazji jutro , nie ma chyba uszczelek ale to są tak wsuwane kierunki a żarówka jest na wcisk więc może tam dostaje się woda , jak żarówka wchodzi do środka bo jak inaczej ? chyba że jest gdzies peknięcie np. przy zakładaniu kierunku
Opublikowano

Tak Mike ja wiem jak to jest zbudowane, wlasnie dzis wyjalem te kierunki do suszenia :oops: .

Kurcze wiedzialem ze znowu u mnie zachodza jakies zjawiska anormalne, jak orginalny kierunek moze parowac ?!

Ktos oprocz mnie jeszcze mam taki glupi problem ? :mrgreen:

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
Zeby tylne lampy orginalne parowaly to juz jakas parodia jest :shock: .
Opublikowano
Pociagnalem kierunki od wewnetrznej strony cieniutka warstwa silikonu w okolicach uszczelek, zobaczymy czy to cos da, ale jak znam zycie to nic .
  • 6 lat później...
Opublikowano
Witam podłącze się pod temat..czekać mnie bedzie wymiana kierunków lecz..chciałbym spróbować... tzn jak by z tyłu kierunkowskazu... zrobić dziurkę?? np podgrzewam śrubokręt nad ogniem i przetopić... nie parowałyby??
Opublikowano
Nie wiem, ale za takie psie pieniądze lepiej kupić nowe BMW OE i mieć spokój. Ja tak zrobiłem i jest OK.
Opublikowano
Depo kupiłem ponad pół roku temu i nie parują :) także można brać.
Życie jest zbyt krótkie, żeby umierać w BMW. Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać!!!
Opublikowano

Witam mam takie pytanie ...zastanawiam się nad zakupem kierunków depo... białych tylko sprawa ma się tak...

ja u siebie mam pomarańczowe wszędzie... i nie będzie to głupio wyglądało jak na przód kupię dwa depo białe... a boczne na błotniku pomarańczowe zostaną i tylne też??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zdecydowanie nie :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W takich sprawach nigdy nie żartuję :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Dobra to je zakupię...zauważyłem ze ori kierunki z tyłu... obok żarówki mają takie kółeczka... i są one oryginalnie zaklejone...a jak się weżmie czym kolwiek ostrym..to ten papier czy co to zejdzie i jest dziurka...ciekawe po co tak?? przecież jak by nie było potrzebne to by od razu zalali wszystko a nie robili czegoś takiego