Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nawiązujać do tego tematu

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=8816&highlight=zgrzyt+ruszaniu

,mam to samo dokladnie przy ruszaniu z jedynki obroty ok.1700 pojawia sie 1 sekundowy zgrzyt,i to tylko w tym jednym momencie po odpaleniu,czesc osób mówi że to dziwiek uzbrajającego sie systemu abs,ma ktos moze zloty srodek,jak sie tego pozbyć?jest to dosyc meczący odgłos ktory wita mnie zawsze na dzien dobry podczas porannego ruszania... :mad2:

Opublikowano
Jesli wypniesz przekaznik z abs i tego charakterystycznego dzwieku nie bedzie to znaczy ze jest on powiazany z abs'em ale nie musi to wcale oznaczac usterki tego systemu. Jesli cos byloby nie tak z abs'em to swiecilaby kontrolka albo po podpieciu kompa wyskakiwalby blad. A dodatkowo tak jak wczesniej pisalem spotkalem sie z tym w innych e36 wiec nie sadze zeby byla to usterka.
Opublikowano
no i miałem racje w puszcze bezpieczn. sa dwa przekazniki od abs,jeden odpowiada za system elektroniczny a drugi włącza i wyłącza pompe,po jego wyjeciu zapala sie kontrolka błędu i zgrzytu już nie ma,czyli milion procent że to pompa,ma ktos pojecie czy przy wymianie jest dużo roboty?pozdrawiam
Opublikowano
oczywiscie ze możesz sobie tak zostawić,nie jest to usterką bo system działa,natomiast dla mnie jest niedopuszczalne że moje auto wydaje jakies zgrzyty stuki itp,zawsze lubie miec wszystko tip top,taki juz jestem