Skocz do zawartości

Skrzynia automat.............POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie , skrzynia dziala poprawnie ( tz nie do konca , czasami szarpnie) jak jest zimna ... poznie zaczyna sie "slizgac" pomocy do tej pory jezdzilem manualem :(
Opublikowano
Jak dla mnie to jak najszybciej powinieneś wymienić olej.I nie katuj zbytnio autka przy obecnym stanie "zdrowia".
Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
  • Autor
Myslicie ze powinno pomóc, a cenowo jak to wyglada ????
Opublikowano
powinno jak już nie jest za póżno i nie czas na reanimację skrzyni. A to zaboli na bank. Użyj :search: jest mnustwo o automatach i oleju. Miłej lektury
Opublikowano
Olej + filtr + pokrywa z uszczelką ok 300 zł. Ale pojedź przedtem na komputer, czy nie pokazuje błędów sprawdzając skrzynię
Opublikowano
  • Autor
Jak wymienic filtr oleju w skrzyni , co odkrecic i czy ATF SHC czy ATF 220 .... :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Opublikowano
Olej zależy od typu skrzyni, poznasz po tabliczce znamionowej i kolorze korka, poszukaj w moim poście były przeklejone dokładne informacje, ja wymieniałem w warsztacie w Opolu obok Makro polecanym w dziale warsztaty, robiłem to w kwietniu 2007 i jest OK.
Opublikowano
  • Autor

wiem gdzie , ale mam podnosnik , narzedzia wiec moge zrobic to sam tylko nie wiem jak sie do tego zabrac :) tz gdzie szukac filterka

A co do korkow to cos tam czytalem ze jak zielony to inny olej, jak zolty to tez inny a jak bez niczego to juz wogole inny, a czy mozna to sprawdzic nie patrzac na korki, wedlug VINu albo roku produkcji albo nie wiem co????

Opublikowano
A co do korkow to cos tam czytalem ze jak zielony to inny olej, jak zolty to tez inny a jak bez niczego to juz wogole inny, a czy mozna to sprawdzic nie patrzac na korki, wedlug VINu albo roku produkcji albo nie wiem co????

Przeczytaj post kolegi wyżej...W vinie dowiesz się jaką masz skrzynie.

I naprawde- POSZUKAJ temat oleju w skrzyni pojawia się często!

Opublikowano

Przeczytaj post kolegi wyżej...W vinie dowiesz się jaką masz skrzynie.

I naprawde- POSZUKAJ temat oleju w skrzyni pojawia się często!