Skocz do zawartości

Skrzynia automat.............POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie , skrzynia dziala poprawnie ( tz nie do konca , czasami szarpnie) jak jest zimna ... poznie zaczyna sie "slizgac" pomocy do tej pory jezdzilem manualem :(
Opublikowano
Jak dla mnie to jak najszybciej powinieneś wymienić olej.I nie katuj zbytnio autka przy obecnym stanie "zdrowia".
Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
powinno jak już nie jest za póżno i nie czas na reanimację skrzyni. A to zaboli na bank. Użyj :search: jest mnustwo o automatach i oleju. Miłej lektury
Opublikowano
Olej + filtr + pokrywa z uszczelką ok 300 zł. Ale pojedź przedtem na komputer, czy nie pokazuje błędów sprawdzając skrzynię
Opublikowano
Olej zależy od typu skrzyni, poznasz po tabliczce znamionowej i kolorze korka, poszukaj w moim poście były przeklejone dokładne informacje, ja wymieniałem w warsztacie w Opolu obok Makro polecanym w dziale warsztaty, robiłem to w kwietniu 2007 i jest OK.
Opublikowano

wiem gdzie , ale mam podnosnik , narzedzia wiec moge zrobic to sam tylko nie wiem jak sie do tego zabrac :) tz gdzie szukac filterka

A co do korkow to cos tam czytalem ze jak zielony to inny olej, jak zolty to tez inny a jak bez niczego to juz wogole inny, a czy mozna to sprawdzic nie patrzac na korki, wedlug VINu albo roku produkcji albo nie wiem co????

Opublikowano
A co do korkow to cos tam czytalem ze jak zielony to inny olej, jak zolty to tez inny a jak bez niczego to juz wogole inny, a czy mozna to sprawdzic nie patrzac na korki, wedlug VINu albo roku produkcji albo nie wiem co????

Przeczytaj post kolegi wyżej...W vinie dowiesz się jaką masz skrzynie.

I naprawde- POSZUKAJ temat oleju w skrzyni pojawia się często!

Opublikowano

Przeczytaj post kolegi wyżej...W vinie dowiesz się jaką masz skrzynie.

I naprawde- POSZUKAJ temat oleju w skrzyni pojawia się często!