Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie słysze turbo sprężarki co się mogło stać?ściągnełem przewód od przepływki do turbo i łopatki ok i juak odpale to chodzi wirnik.auto sie szybko nie wkręca jak kiedys.padło turbo?jak tak to co w nim padło?
Opublikowano (edytowane)
może ktoś sam już regenerował turbo,a może ktoś z was ma schemat budowy

:shock: :duh: Obym nigdy nie kupił auta po takim fachowcu :modlitwa:

Od turbosprężarki trzymaj łapy daleko, to bardzo precyzyjne urządzenie. Jak nie ładuje tak jak dawniej to pewnie jest coś ze sterowaniem lub jakaś nieszczelność w dolocie. Zacznij od tego drugiego a jak nie pomoże to jedź do kogoś kto ma wiedzę i odpowiednie doświadczenie

Edytowane przez korona
www.turboBMW.pl
Opublikowano

No fakt - kolega pojechał po bandzie z tą samodzielna regeneracją turbiny...w turbinie która ma ze 100tys. obr na minutę ogromna rolę gra każdy szczegół, wystarczy że skrzywisz jedną z łopatek i dostanie takich drgań że wyleci Ci tyłem. To jest bardzo precyzyjny mechanizm. Nie po to pracuja nad tym tabuny inżynierów. Jest to technika lotnicza. Koszt wytworzenia łopatej jest wysoki ze względu na fakt, że jest to monokryształ - czyli cała część składa się z jednego kryształu. Dawniej było inaczej - nie znano techniki wytwarzania monokryształów - i dlatego w samolotach łopatki były wymieniane co jakiś czas, gdyż przy takiej temperaturze i obrotach poprostu wydłużały sie na granicach ziaren i istniało wysokie prawdopodobieństwo uderzenia w obudowę. Więc za naprawę powinien sie brać ktoś kto ma pojęcie.

Nie te czasy że całe auto można było naprawić młotkiem, przecinakiem i kluczem 13.

Mam nadzieje że w moim aucie nikt na taki pomysł nie wpadł i sam nie próbował grzebać koło turbo....