Skocz do zawartości

[e39] Co myślicie o tych felgach?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, według mnie, jest to jakieś "rękodzieło". Ja bym tego nie kupił. A i jeszcze jedno - ta szóstka na zdjęciu ma PODOBNE felgi do tych oferowanych, przy wnikliwszym oglądzie wyraźnie widać, że tam podwójne ramiona są prawie równoległe, a na tych z Allegro zaokrąglone. Przy takiej lekkości konstrukcji jeśli okaże się że materiał jest delikatnie mówiąc "cieniutki", a cena to właśnie sugeruje, może się okazać iż będzie to "jednorazówka". Na koniec jeszcze jedna kwestia - ATEST !!! KTO TO ROBI I GDZIE !!! Reasumując - ja bym zdecydowanie odradzał. Pozdrawiam.
Opublikowano
Witam, tutaj sprawa jest prosta - żeby się upewnić odnośnie oryginału wystarczy poprosić o kilka fotek ze zbliżeniem oznaczeń i opisów ( na oryginale będzie wszystko, począwszy od kraju produkcji na dacie wraz z godziną wykonania kończąc). Mam taki komplet z piątki E 34, na których mam "zimówki" - i tu jeszcze jedno: oryginał BMW zimy się nie boi - gdzie pięć kolejnych ma oprócz daty produkcji, podany czas różniący się co minutę ! To już nie pozostawia żadnych złudzeń. Na koniec - w przypadku oryginałów, zakładając - nie skatowanych - pozostaje tylko sfera indywidualnego gustu - o resztę możemy być spokojni. Pozdrawiam.
Opublikowano
Witam te felgi od m6 sa bardzo ladne ale musza byc minimum 18calowe tym bardziej w e39. Widzialem e39 na 16 m6 i wygladala bardzo smiesznie. Jak by co to mam takie nowe na sprzedaz za dobra cene
RAZ BMW ZAWSZE BMW
Opublikowano
Moim zdaniem chińszczyzna wydasz kase i pokrzywisz felgi bo są zbyt miękkie do BMW
Opublikowano
  • Autor
Witam te felgi od m6 sa bardzo ladne ale musza byc minimum 18calowe tym bardziej w e39. Widzialem e39 na 16 m6 i wygladala bardzo smiesznie. Jak by co to mam takie nowe na sprzedaz za dobra cene

Z pewnością 18 calowe byłyby najładniejsze ale z tego co słyszałem 16" to optymalny rozmiar do e39 (biorąc pod uwagę stan naszych dróg, szczególnie na lubelszczyźnie).

Moim zdaniem chińszczyzna wydasz kase i pokrzywisz felgi bo są zbyt miękkie do BMW

Które alufelgi masz na myśli? Podałem dwa linki, mam nadzieję że te z drugiego linku to oryginały...

Opublikowano
16 cali w E39 znikną :D E39 to piekny samochód i potrzebuje pieknych felg. Ja u siebie w E36 mam 17 calowe z E39 i wyglądają 1) ładnie 2) są komfortowe na seryjnym zawieszeniu. Wsadź do E39 też 17stki myślę, że to będzie dobry wybór, bo do 18stek trudno dostać opony w dobrej cenie.
Opublikowano
  • Autor
16 cali w E39 znikną :D E39 to piekny samochód i potrzebuje pieknych felg. Ja u siebie w E36 mam 17 calowe z E39 i wyglądają 1) ładnie 2) są komfortowe na seryjnym zawieszeniu. Wsadź do E39 też 17stki myślę, że to będzie dobry wybór, bo do 18stek trudno dostać opony w dobrej cenie.

Ale czy na 17 calowych felgach długo wytrzyma zawieszenie? Też jestem zdania że 16 są troszkę za małe, no ale tutaj nie chodzi o sam wygląd...

Opublikowano
na 17 calach bedziesz miał profil 50 lub podobny więc bez hart koru. Niski profil zaczyna się dopiero od 40 :mrgreen:
Opublikowano

Drifte: Wysokość opony, jest mierzona procentowo z jej szerokosci, czyli np. profil 50 przy 225 to 112,5 mm

a 45 przy 255 to 114,75

nie wiem czemu tak duzo osob ma problem ze zrozumieniem tego :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Te ///M6 16'' to chłam najgorsze podróby na rynku

Jak chcesz koniecznie ten wzór najlepsze org. 19''.

Nie dostępne w PL, jedynie w ASO cena ok. 3k szt.

Bardzo dobry zamiennik to firmy ALLESIO do wyboru rozmiaryi

parametry długa gwarancja to ważne i markowy produkt

italy sam takie mam 17'' w E36 super sprawa polecam

Pozdro

Opublikowano
Podpinam się pod tmat. Kazdy pisze chłam, kicha, nie wytrzymają cięzaru samchodu itp? A moje pytanie jest czy ktos je miał, ineteresuje mnie opinia uzytkowika ktory jezdzil na podobnych replikach i jakie są jego wrazenia itp?? bo pisanie o produkcie jak ktos ze zdjecia patrzy to dla mnie pachnie wróżką, bez urazy dla nikogo. Pozdrawiam
B-bardzo M-mądry W-wybór
Opublikowano

Witam

Czytałeś wcześniej że Ja posiadam repliki

i pisze o moich doświadczeniach z jazdy

na tych felgach tyle że made in Italy

jak chcesz zaoszczędzić pare stówek

na nowych felgach to lepiej kup jakieś

tanie orginały BMW przynajmniej nie

będzie szkoda w razie zniszczenia alusa

na naszych "autostradach''

Jak coś konkretnego chcesz jeszcze

pytaj jak coś doradze choć o gustach sie nie mówi.

Pozdro