Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wiem, że o światłach tylnych juz kilka razy było, ale bardziej pisaliśmy o estetyce i o tym co się komu podoba a nie o tym czy światła sa dobrej jakości. Przednie wiadomo, muszą dobrze świecić, ale tylne to grunt żeby dobrze pasowały. Chce kupić światła na tył, myślałem o firmie FK Automotive. Ma ktoś jakieś doświadczenia? Ktoś je może ma? Jedni wolą od M inni cleary, a inni z pomarańczowymi migaczami. Dobrze że wszyscy nie mamy takich samych :-)

http://moto.allegro.pl/item329418676_lampy_tylne_bmw_e36_coupe_cabrio_red_white_od_fk.html

Nie chcę typowych clearów, ale na zdjęciu to nic nie widać. Można w Poznaniu gdzieś zobaczyć takie na żywo?

saku82pl jakiej firmy masz te światła? Gdzie je kupiłeś? Te zdjęcia mnie powaliły.

Opublikowano

ile firma wypuści sztuk tyle różnych spasowań będzie

(widziałem nie raz na forum jak ludzie chwalą dany rodzaj lampy za moment ktoś piszę że to badziew bo lampy są źle wykończone i spasowane)

chcesz mieć dobrze spasowane to tylko oryginał

Opublikowano
Posiadam tyły z FK Automotive prawie dwa lata i mogę powiedzieć, że dobrze pasują i nic złego się z nimi nie dzieje. Na zewnątrz wykończenie naprawdę godne polecenia, od środka zaś to nie to co oryginał, wszystko na kabelkach a nie jak w oryginale na ścieżkach, na szczęście chłopaki z BMW dali zaślepki od środka bagażnika i nic nie widać. Te lampy można podłączyć w dwojaki sposób: z podwójnym stopem i pojedyńczym.
Opublikowano

Powaliły-Są rewelacja!! Dzisiaj chcę kupić i prawie to zrobiłem, tyle że mam czarne cabrio i efekt może być nieco inny, choć myślę, że w porównaniu do obecnych z pomarańczowymi migaczami i tak będzie o niebo lepiej

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=329418676&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.

To są takie same? Chodzi mi głównie o przejrzystość. Nie chce wchodzić w coś takiego jak Lexus.

Opublikowano
Jak chcesz, żeby twoje cabrio wyglądało super i żeby swiatła dobrze pasowały to załóż oryginały(biało-czerwone).
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
Dużo w tym racji, bo nie jestem zwolennikiem przetuningowania auta. Nie chcę z tego auta zrobic pogromcy szos, tyle, że te podwójne mi się tak podobają. Jak zobaczycie za jakiś czas podpis pod postami sprzedam nowe lampy, to znaczy, że do Cabrio nie pasują :)
Opublikowano

Dokładnie! Oryginały wyglądają najlepiej. Ale to Twój samochód i skoro Ci się takie bardzo podobają to zakładaj.

Na czarnym Cabrio wygląda to mniej więcej tak:

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img518.imageshack.us/img518/7624/506958321sf8.jpg

Opublikowano
ja tez szukam lamp do coupe.Wolalbym nie clary tylko z bialym kierunkiem.Ae o fk slyszalem i czytalem dobre opinie.A to cabrio super:)moze ja niedlugo wrzyce zdjecia swojego coupe daytona violet:)
Opublikowano
...te lampy można podłączyć w dwojaki sposób: z podwójnym stopem i pojedyńczym.

...chyba chodzi o tylne światła pozycyjne, które w zależności od wyposażenia występowały podwójne lub pojedyńcze :cool2:

Galeria moich pojazdów i ich historia

http://img149.imageshack.us/img149/6353/podpisoj3.jpg

Opublikowano (edytowane)
W dobie kiedy wszyscy faktycznie maja manie bialych kierunkow te mi sie podobaja i ciekawi jednoczesnie mnie jakby sie prezentowaly u mnie. Moze sie nie znam ale te ze zdjecia sa przyciamniane sprayem? Bo jakby widac spod spodu ze kierunek byl zolty a cofania bialy... Jedyny sposob uzyskania takiego efekty to spray lub folia czy sa w sprzedazy tak zmajstrowane lampy? Edytowane przez Sendra
Opublikowano
...chyba chodzi o tylne światła pozycyjne, które w zależności od wyposażenia występowały podwójne lub pojedyńcze

Może masz rację, wiem że w instrukcji chodziło o wersję na Stany i na Europę, musiałbym spojrzeć do instrukcji, aczkolwiek wszystko odbywa się na zasadzie zmostkowania, a to co zmostkujesz to, to będzie świecić.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dobie kiedy wszyscy faktycznie maja manie bialych kierunkow te mi sie podobaja i ciekawi jednoczesnie mnie jakby sie prezentowaly u mnie. Moze sie nie znam ale te ze zdjecia sa przyciamniane sprayem? Bo jakby widac spod spodu ze kierunek byl zolty a cofania bialy... Jedyny sposob uzyskania takiego efekty to spray lub folia czy sa w sprzedazy tak zmajstrowane lampy?

W sumie wyglądają jak malowane sprayem czy czymś, ale kolo od którego je kupowałem pisał, że są to oryginalne dymione lampy od e36. Pytanie tylko czy oryginalne i dymione przez np. jego samego czy po prostu bmw wypuszczało takie (w co wątpię). Tak czy siak lampy na pewno są oryginalne bo mają to wytłoczenie na nich świadczące o producencie. Jeszcze nawet ich nie zakładałem do siebie a jestem ciekaw jak to by wyglądało. Jak coś to są na sprzedaż. Pozdro...

Opublikowano

...białe, żółte, czerwone czy czarne - rzecz gustu, a te sprawy nie podlegają dyskusji :cool2:

Mi zależało na w miarę możliwości seryjnym rozwiązaniu dlatego mój wybór padł na MagnetiMarelli, po przymiarce clear-ów był czas że postanowiłem pozostać przy fabrycznym żółtym kierunku :duh:

Galeria moich pojazdów i ich historia

http://img149.imageshack.us/img149/6353/podpisoj3.jpg