Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od kilku dni wycieraczki przedniej szyby hałasują tak głośno że cięzko je zagluszyc muzyką. chodzi o hałas gumy pocierającej o szybę, wcześniej były zupełnie bezgłośne. Czy kwalifikują się do wymiany?
Opublikowano

Kurde-lukaszlad-czy my mamy ten sam samochód???Mialem też pytac o wycieraczki.

Początkowo wiązełm to z niską temperaturą,ale nie wiem jak jest do końca.Faktem jest,że szyba naprawdę musi być rzęsistym deszczem roszona aby wycieraczki bezszelestnie chodziły.natomiast wystarczy że siła opadu jest mała i już ocierają..

p.s.Dowiedziałeś się w serwisie o te klocki?zresztą nie pamietam czy to o klocki chodziło-wiem,że z czymś miałęś jechać.

Pozdro-MIKE

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano

:shock: , ja nie wiem czy Wy macie pierwszy samochód żeby się o takie rzeczy pytac ? Wiem, że "kto pyta nie błądzi.." ale bez przesady....

Jak dobrze zbieraja i nie ma smóg to może wystarczy zmniejszyć ogrzewanie przedniej szyby podczas niewielkiego deszczu... :wink:

Opublikowano

Lolek-to poczytaj posty na forum dotyczącym "3".Tam przybywa tematów co pół minuty a i pytania jeszcze dziwniejsze niz tutaj.

Poza tym powszechnie wiadomo,że choroba o nazwie BMW to zboczenie więc co Cie dziwi? ;-)

Pytajmy,pytajmy-nie ma nigdzie,ze nie mozna pytac.

A własnie takie drobiazgi sa najbardziej wkurzające-nie robią smóg,zbierają dobrze wodę..a piszczą ;-)

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano

Panowie, pozwólcie że dorzucę swoje...

otóż dokładnie od kilku dni w mojej 520 zaczął się identyczny problem - wycieraczki zbiejają bez najmniejszego zarzutu, ale piszczą i skrzypią po szybie przy małym i średnim nasileniu opadu, dopiero jak pada mocniej jest cisza.

i raczej nie chodzi o nadmiar ciepłego powietrza na szybę, gdyż od jesieni na takich samych ustawach wszystko chodzi.

nie wiem czy guma po zimie wymaga coś konserwacji???, bo kupowanie nowych, w tym wypadku, wydaje mi się średnio celowe i znając życie będzie wpadką z deszczu pod rynnę...

Opublikowano

Pietia..jakby to powiedziec cobys się nie obraził..-cieszę się,że Ty masz podobne problemy i że nie jestem osmaotniony z kolegą, który ten wątek nadał ;-)

A tak na serio-masz rację-też to zauważyłem-musi rzęsiście lać by była cisza a tak słychac "chrobotanie" o szybe.

Dziwne :jawdrop:

MIKE

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

i jak problem u Was?

ustało samo...?

kupiliście nowe i jest teraz ok...?

zidentyfikowaliscie powód...?

bo jak się nic nie zmieni to po kolejnym deszczu wydam te 100zł na oryginały z allegro, bo wstyd jak pasazer jedzie ;-(

Opublikowano

Moja obserwacja-jak puścisz strumień ciepłego powietrza na szybę z dmuchawy i ją ocieplisz to nie hałasuje.Wydaje mi sie,że ten problem ma związke z temperatura bo wycieraczki dobrze zbieraja i nie rozmazuja.

Przetestuj u siebie.

MIKE