Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj zauważyłem dziwne stuki w okolicy nagrzewnicy. Nie mam pojęcia co to jest, brzmi jak bąble w płynie chłodniczym czy coś. Auto pracuje równo, nie dusi się, nie ma żadnych innych efektów ubocznych.

Silnik to 1,6 M43 z klimatronikiem.

Objaw pojawia się po nagrzaniu silnika, tj w momencie ustalenia temperatury na odpowiednim poziomie. Nie jest to chyba przegrzewanie, bo w momencie wyłączenia silnika dźwięk znika. Przy wyłączonej klimie dźwięk też jest obecny.

Czy ktoś z takim samym silnikiem może sprawdzić jak jest u niego?

fotki wskaźnika temperatury i miejsca z którego dochodzą dźwięki.

http://www.imagic.pl/public/pview/123879/zegary.jpg

http://www.imagic.pl/public/pview/123881/1.jpg

Opublikowano
To pewnie takie stuki które pojawiają się w określonym tempie? Na forum jest tego pełno, to bodajże nagrzewnica. Nie martw się jednak, to normalne, u mnie też to występuje.
Freude am fahren...
Opublikowano

Te stuki powodują elektrozawory, ja też mam klimatronika i też mi stuka!! Ale nie jest to coś poważnego więc bym się tym nie przejmował!!

Pozdrawiam.

BMW i tylko BMW!!!!
Opublikowano

Dzięki panowie, już miałem stresa, że coś jest nie tak.

Mam auto 8 miesięcy i dopiero dzisiaj to usłyszałem.

Co sądzicie jednak o tym wskaźniku temperatury ? Nie jest wskazówka zbyt wychylona w prawo ?

Administratorów przepraszam za dublowanie tematu.

Opublikowano

to normalna przypadlosc, nie denerwujecie sie podajze przestaje pukac przy temperaturze - do 17 stopni

pozdrawiam

Opublikowano

bibi napisał:

robi80 napisał:

Ale nie jest to coś poważnego więc bym się tym nie przejmował!!

Ale strasznie denerwuje

No to fakt, ale jak włączysz radio to nie jest źle!! :dance:

Pozdrawiam.

BMW i tylko BMW!!!!