Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Cieknie mi z chłodnicy ,muszę ją wymienić. Pytanie mam jaka pasuje do silnika 1.6 m43? Od wszystkich moedli? Na allegro piszą, że pasuje np. do 316, 318, i 320, a inni że np. tylko do 316 i 318 :. . Jak ją wymontować, dużo z tym problemu jest? Robił ktoś już taki manewr u siebie?

Opublikowano
Witam!

Cieknie mi z chłodnicy ,muszę ją wymienić. Pytanie mam jaka pasuje do silnika 1.6 m43? Od wszystkich moedli? Na allegro piszą, że pasuje np. do 316, 318, i 320, a inni że np. tylko do 316 i 318 :. . Jak ją wymontować, dużo z tym problemu jest? Robił ktoś już taki manewr u siebie?

http://www.chlodnice.bydgoszcz.pl/kontakt.html

Opublikowano
A przypadkiem nie cieknie Ci z niej na dole na łączeniu ze zbiorniczkiem wyrównawczym? Często tamtędy ucieka a wtedy wystarczy to rozebrać i wymienić oring. Z wymianą jak już kolega pisał nie ma najmniejszego problemu, osłona, węże, spinki od góry i juz ją masz wyciągnietą.
Opublikowano
witam Koledzy. Mnie wlaśnie poci się w miejscu połaczenia zbiorniczka z chlodnicą. Kupiłem potrzebne uszczelki i o-ringi ale niestety nieudało mi się wyjąć tego zbiorniczka. Bardzo mocno siedzi a ja z kolei bałem się zeby czegoś nie uszkodzić. macie moze jakiś patent na to???
Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Opublikowano
Od góry jest osłona na dwie śruby, a dalej robiłem tak że odkręcilem ten duży korek na samym dnie i przez niego wsadziłem drewniany kołek i delikatnie wybiłem zbiorniczek.
Opublikowano
kurde nie pomyslałem :duh: a miałem juz spuszcony płyn i odkrecone wszystko :duh: Dzięki - moze sie na swieta za to znowu wezmę:)
Opublikowano
Najszybciej go wyjąć prosząc kogoś do pomocy: jedna osoba chwyta go palcami o górny kołnierz opierając kciuki na obudowie chłodnicy, a druga osoba podważa lekko zbiorniczek od dołu śrubokrętem :D Brzmi śmiesznie i nie wiem czy zrozumiałeś o co mi chodzi, ale jest to bardzo skuteczne + bezpieczne dla podzespołów :D W razie problemów mogę zrobić foto :mrgreen:
:)
Opublikowano
Heh Dzięki Koledzy:) zrozumiałe o co chodzi :D szkoda ze jak to próbowałem zrobić w weekend to nie było ojca bo by mi pomógł :D