Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie szybkie pytanie.Od dwóch dni mój tds przestal odpalać na ciepłym.Nie wiem jeszcze co to - przyczyn może być wiele.

Jestem już na 100% przygotowany na wyjazd do Hiszpani/Francji ok.4000km. Dziś w nocy ruszam.

Moje pytanie czy warto? Da bunia radę z ta usterką?? Auto miesiąc po sprowadzeniu 97r 165tkm niby udokumentowany rachunkami dekry i z salonów BMW Berlin.

plz o szybkie opinie.

Opublikowano
dość ryzykowne, jeżeli nie odpala na ciepłym to problem może być z pompą wtryskowa, a jak ona Ci padnie no to kaplica. jak masz możliwość poszukaj pewniejszego transportu bo może być tak ze dojedziesz tam i z powrotem bez problemu a możesz ujechać tylko połowę drogi.
Opublikowano
dodam tylko,że zaczęło sie to gdy zalałem ropą orlenowską-z kanistrów.Wcześniej tylko shell i łudzę się że jak już to wyjeżdżę i zaleje znowu v-powerkiem to wszystko będzie ok..
Opublikowano
Powiem tak, ryzykowna sprawa ... moze i bedzie tak jak mowisz ok, ale jak staniesz gdzies w drodze, bedzie Cie to duzo kosztowac, jak masz mozliwosc czyms innym pojechac to bunie zostaw w domu.
Opublikowano
dodam tylko,że zaczęło sie to gdy zalałem ropą orlenowską-z kanistrów.Wcześniej tylko shell i łudzę się że jak już to wyjeżdżę i zaleje znowu v-powerkiem to wszystko będzie ok..

wypompuj te paliwo , zalej dobrym

jak nie pomoże to auto niech nigdzie nie jedzie , bo może nie dojechać

Opublikowano
Witam. Podróż zakończyła się szczęśliwie,zrobiłem 5tkm bez żadnego problemu.Lałem tylko v-power lub zwykłą ropkę na shelu lub aralu. Odpalanie na ciepłym to nadal porażka,nic się niestety nie zmieniło.A autko chodzi naprawdę ok! Spalanie średnie wyszło 5,7ltr przy sredniej prędkości 130/140 i 3/3,5tys obrotów.Przyśpieszenie itd wydaje mi sie również ok,tylko te odpalanie ciepłego...