Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć mam pytanie-jaki olej silnikowy powinno sie wlewać do 525 tds.Moja Bema jest na automacie i zastanawiam sie czy jest taka możliwość zamontowania manuala.Wiem że to są kaszta ale nawet gdyby to czy nie będzie problemu.
Opublikowano

Cześć, po raz kolejny moderator może się do Ciebie doczepić - poszukaj na forum. Ja osobiście polecam półsyntetyk 10W40 - używam Valvoline MaxLife, ale może być każdy inny markowy olej.

Jeśli chodzi o skrzynię biegów to akurat u mnie jest założony manual zamiast automatu - tutaj koszt przełożenia kompletnej skrzyni ze sprzęgłem, tapicerką itd. jest niższy niż naprawa zużytego automatu.

Opublikowano
Cześć mam pytanie-jaki olej silnikowy powinno sie wlewać do 525 tds.Moja Bema jest na automacie i zastanawiam sie czy jest taka możliwość zamontowania manuala.Wiem że to są kaszta ale nawet gdyby to czy nie będzie problemu.

Polecam Castrol Magnatec 10W40,a co do skrzyni to dlaczego chcesz wymieniać ,jak bedziesz o nią dbał to odwdzięczy Ci się tym samym :) no chyba,że poprzedni właściciel tego nie robił :( A wymiana? hm "Polak potrafi :)"