Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam moje pytanie polega na tym ze obecnie zmieniam samochod oczywiscie tylko BMW :lol: i w miejscu kupna niedaleko bedzie Wrocław i chcialbym zajechac do ASO i sprawdzic przebieg samochodu czy jest taka mozliwosc i czy platna????

z gory dzieki za odpowiedz...

Opublikowano
Witam moje pytanie polega na tym ze obecnie zmieniam samochod oczywiscie tylko BMW :lol: i w miejscu kupna niedaleko bedzie Wrocław i chcialbym zajechac do ASO i sprawdzic przebieg samochodu czy jest taka mozliwosc i czy platna????

Jesli chodzi o E36 to przebieg zapisywany jest tylko i wyłacznie w pamięci zegarów - czyli LIPA. sprawdź sobie sam patrząc na zużycie elementów samochodu - handlarze nie zawsze wymieniają wszystkie elementy po których idzie dojść mniej-więcej jaki jest przebieg pojazdu.

Pzdr

Opublikowano

Podstawowe to :

- Koło kierownicy... stan wytarcia obręczy,

- Gałka zmiany biegów stopień wyślizgania,

I nigdy nie kupił bym już BMW z silnikiem 1.6 M40 nie zaglądając pod pokrywę zaworów... Częsta wada niestety :mad2:

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano
Podstawowe to :

- Koło kierownicy... stan wytarcia obręczy,

- Gałka zmiany biegów stopień wyślizgania,

Akurat te elementy najłatwiej jest wymienić :norty:

nigdy nie kupił bym już BMW z silnikiem 1.6 M40 nie zaglądając pod pokrywę zaworów... Częsta wada niestety

A 1,8 M40 kupiłbyś bez zaglądania pod pokrywę :?:

Opublikowano

tak jak koledzy pisali w E-36 nie jesteś wstanie określić 100% jaki jest przebieg auta

możesz wpaść do ASO tam Panowie pewnie coś podpowiedzą

Opublikowano
miki1406 o czym ty piszesz,bmw szczególnie w dodatkach skórzanych (kierownica ,drązek)stosowała bardzo dobre skóry,sam mam obszyte to skórką ,przebieg 220tys wystarczyło troche farby do skór w sprayu i wyglada jak nowe,pozatym niestety e36 jest najłatwiejsze do oszukania,wymiana kierownicy z takiej z 380 tys przebiegiem wytartej na taką z orginalnych 170tys to jakas godzina ,drążek 5 minut,nakładki na pedały gumowe 2 minuty....pozostaje tapicerka tego raczej nikt nie wymieni (zbyt droga inwestycja),(fotele szczególnie bok przy wysiadaniu i wsiadaniu,pasy bezpieczenstwa (jeżeli ma poduchy nikt raczej ich nie ruszał)sprawdz na mocowaniu od podłogi do takiego drążka ,tam jest miejsce gdzie sie strzepią,pozostaje licznik,oczywiście kompem koszt od 50zł-100zł lub wymiana na inny licznik z mniejszym przebiegiem ale to w teście zegarów wyjdzie czy bedzie tam cyfrowy numer winu orginalnego auta,pozdro