Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Panowie u kolegi w E36 m aklimatronik i objawy sa nastepujace po odpaleniu silnika i ujechaniu kilku metrow gasnie panel starowania klima i nie dziala caly nawiew po jakim czasie znowu sie zalacza i tak w koloko co z tym fantem zrobic?????

Naprawia sie takie rzeczy czy trzeba szukac innego????????

Wojz
Opublikowano

Przeglądnij forum...było juz o tym.....należy wymienić kondensatorki ( najczęściej ) i powinno hulać :wink:

A tak swoją drogą to troszeczkę chęci i można wszystko znaleźć za pomocą popularnych wyszukiwarek zresztą podstawowa sprawa :search:

zobacz tutaj :

http://www.macadamizer.com/bmwfix.html

Opublikowano

no wiesz johny ja wcześniej szukałem i jak jest temat to niedokończony, znalazłem też na angielskich stronach jak to zrobić.... tylko co z tego że to czasem ani nie kondensatorki ani potencjometr ani nawet "cewka załączająca". :cry:

Te nawiewy to czarna magia :cry2:

zrobiłem wszystko i nic także nie dziw się koledze :hand:

obecnie Alfa 156 GTA SW
Opublikowano
I ja tez to wiem ze czesto sie uszkadzaja te panele nie jeden koles nie moze spac po nocach przez ten panel ja zabawie sie z nim tak jak jest w linku (angielska strona) moze sie uda a jak nie to bedzie trzeb aszukac innego choc ciezko dorwac w miare tani i sprawny (dobrze ze u siebie mam klime manualna:)
Wojz
Opublikowano
no wiesz johny ja wcześniej szukałem i jak jest temat to niedokończony, znalazłem też na angielskich stronach jak to zrobić.... tylko co z tego że to czasem ani nie kondensatorki ani potencjometr ani nawet "cewka załączająca". :cry:

Te nawiewy to czarna magia :cry2:

zrobiłem wszystko i nic także nie dziw się koledze :hand:

Zdaję sobie sprawę z tego że czasami naprawdę ciężko coś znaleźć, czasami nawet patrzy się na TO a nie widzi się tego :D dlatego też nie atakowałem Wojtech 325 ( wystarczy spojrzec na emotki :wink: ) i podałem link który mam nadzieję że pomoże koledze rozwiązać problem. :wink:

Inna sprawa że niejednokrotnie forumowicze ( głównie z małym stażem ) po rozwiązaniu problemu juz nie odpisują jak go rozwiązali czy pomogły te sugestie które podrzucili inni forumowicze czy może rozwiązali inaczej problem.....że nie wspomnę o najzwyklejszym "dzięki" .........

Opublikowano
Oczywiście masz racje, ale tym tematem akurat sam jestem podrażniony :( :mad2: szukam kolejnych rozwiązań i nic, sorki jak uraziłem Cie :hand:
obecnie Alfa 156 GTA SW