Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wam !

1. Którędy puścić chinch w E36 Coupe i JAK go puścić. Prosiłbym osoby, które wiedza, o w miare dokładny opis :roll:

2. Jaki rozmiar mają te głośniki w drzwiach, bo chce sobie kupić takie same, z tym, ze nowe, bo te lata świetności mają za sobą.

3. Czy wiecie może gdzie można kupić boczki przygotowane pod głośniki 16 cm, bo jakby cena takiego boczku ( nie mylić z szynką ) była dobra, to może bym kupił od razu 16 cm :D

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

witam

ja mam takei panele dolaczane do drzwi w ktore wchodza 2 glosniki 16 cali i jeden 100mm , na ebayu je kupilem za 450zl sa prawie jak nowe nie ponosza praktycznie zadnych sladow uzytkowania oddam za 300zl

pozdrawiam

Opublikowano
Nie chce patrzec jak sprawa wygląda, bo nie chce rozebrać środka auta, żeby sie dowiedziec, że wybrałem złą drogę. Mozesz objaśnić jaśniej co z tym progiem dalej ? Jak odczepić co, gdzie. Będę bardzo wdzięczny.
Opublikowano

Później sciągaszd tylne siedzisko, ten kawawałek tapicerki pomiędzy bokiem a oparciem, przeprowadzasz przez dziurę i jesteś w domu ;)

Nie zampomnij że zasilanie i sygnał nie mogę iść tą samą stroną, bo będziesz miał zakłócenia

Opublikowano

Dziękuję, akumulator mam w bagażniku także ciągnięcie zasilajacych kabli mnie na szczęście nie spotka :D

Pytanie jeszcze, czy wiecie jaki rozmiar głośników jest w drzwiach ? Bo moze też kupie je nowe, bo te już swoje lata mają.

Opublikowano
Nie wiem jaki masz rodzaj nadwodzia ale u mnie w coupe z przodu 130mm. W sedanie zresztą chyba też, ale nie jestem pewien
Opublikowano
Mam Coupe, czyli te większe to są 130 mm a te mniejsze to tweeterki Wygłuszałes może drzwi ? Jest z tym jakiś problem, czy raczej nie.
Opublikowano

Zrob lub kup sobie panele pod 130mm lub 160mm wyglusz drzwi, jedyna i najlepsza opcja zeby ci przod zagral. Jak kolega wyzej napisal ma do sprzedania za 300zl, dobra cena.

Pozdrawiam

Milego "grzebania" , cale szczescie mam to za soba :)

B-bardzo M-mądry W-wybór
Opublikowano

witam

sory ze tak dlugo to trwalo ale dopiero teraz mialem czas zrobic fotke jak to wyglada :

http://www.bikepics.com/pictures/1219784/

http://www.bikepics.com/pictures/1219782/

http://www.bikepics.com/pictures/1219781/

teraz sa one lekko brudne ale bez problemu da sieje wyczyscic , byly uzywane jakies 2 miesiace potem autko poszlo na czesci a panele zostaly,

kupilem je kiedys na niemieckim e`bayu ( w polsce nie do dostania jedynie pod jeden glosnik mozna w polsce kupic) za 450zl o ile dobrze pamietam tez uzywane a nowe widzialem po 650zl , a oddam za mniej niz polowe czyli 300zl jak cos to pisz na gg 2928924[/code]

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dobra, znowu ja !

Nigdy nie miałem BMW a tutaj zeby wsadzić glosniki w drzwi trzeba mieć panele. Teraz sie pytamsie, czy głośnik montujewy do panelu czy do drzwi ? Jak wygląda kwestia wygłuszenia ? Głośnik przeciez musi pracowac w zamkniętej komorze. W innych autach, głosnik przymocowywałem do drzwi - blachy, i wygłuszałem, głosnik grał " w drzwiach " a tutaj jak ?

Opublikowano
No i właśnie tu sie boje, ze w przypadku dwóch wooferów na 1 panel gdzie mocy będzie koło 200WATT razem, to zacznie mi to po prostu latać.
Opublikowano
napewno nie , sam panel jest przykrecany na podajze 12 srub , wiec nie ma sie co martwic , a jesli chcesz to zrbic bardzo prfesjonlanie to przykrec panel do samych drzwi , duzo wiecej z tym komplikacji nie bedzie