Skocz do zawartości

Kable chinch & głośniki w drzwiach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wam !

1. Którędy puścić chinch w E36 Coupe i JAK go puścić. Prosiłbym osoby, które wiedza, o w miare dokładny opis :roll:

2. Jaki rozmiar mają te głośniki w drzwiach, bo chce sobie kupić takie same, z tym, ze nowe, bo te lata świetności mają za sobą.

3. Czy wiecie może gdzie można kupić boczki przygotowane pod głośniki 16 cm, bo jakby cena takiego boczku ( nie mylić z szynką ) była dobra, to może bym kupił od razu 16 cm :D

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

witam

ja mam takei panele dolaczane do drzwi w ktore wchodza 2 glosniki 16 cali i jeden 100mm , na ebayu je kupilem za 450zl sa prawie jak nowe nie ponosza praktycznie zadnych sladow uzytkowania oddam za 300zl

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
Cześć, mógłbyś posłać jakieś zdjęcia ? Będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam :D
Opublikowano
  • Autor
No nikt nie kładł chinch w E36 ?????? :jawdrop:
Opublikowano
na kolumną kierowniczą, później próg. zanim zadasz takie pytanie zobacz najpierw jak sprawa wygląda
Opublikowano
  • Autor
Nie chce patrzec jak sprawa wygląda, bo nie chce rozebrać środka auta, żeby sie dowiedziec, że wybrałem złą drogę. Mozesz objaśnić jaśniej co z tym progiem dalej ? Jak odczepić co, gdzie. Będę bardzo wdzięczny.
Opublikowano

Później sciągaszd tylne siedzisko, ten kawawałek tapicerki pomiędzy bokiem a oparciem, przeprowadzasz przez dziurę i jesteś w domu ;)

Nie zampomnij że zasilanie i sygnał nie mogę iść tą samą stroną, bo będziesz miał zakłócenia

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję, akumulator mam w bagażniku także ciągnięcie zasilajacych kabli mnie na szczęście nie spotka :D

Pytanie jeszcze, czy wiecie jaki rozmiar głośników jest w drzwiach ? Bo moze też kupie je nowe, bo te już swoje lata mają.

Opublikowano
Nie wiem jaki masz rodzaj nadwodzia ale u mnie w coupe z przodu 130mm. W sedanie zresztą chyba też, ale nie jestem pewien
Opublikowano
  • Autor
Mam Coupe, czyli te większe to są 130 mm a te mniejsze to tweeterki Wygłuszałes może drzwi ? Jest z tym jakiś problem, czy raczej nie.
Opublikowano
Maskownice w drzwiach 87mm nie wygłuszałem drzwi.
Opublikowano
  • Autor
Czyli jak maskownice w drzwiach są 87 mm, to wejdzie mi tam głośnik 130 mm ?
Opublikowano
Odpowiedz sobie sam, jak pod maskownice 87mm ma ci wejsc glosnik 130mm???
B-bardzo M-mądry W-wybór
Opublikowano

Zrob lub kup sobie panele pod 130mm lub 160mm wyglusz drzwi, jedyna i najlepsza opcja zeby ci przod zagral. Jak kolega wyzej napisal ma do sprzedania za 300zl, dobra cena.

Pozdrawiam

Milego "grzebania" , cale szczescie mam to za soba :)

B-bardzo M-mądry W-wybór
Opublikowano

witam

sory ze tak dlugo to trwalo ale dopiero teraz mialem czas zrobic fotke jak to wyglada :

http://www.bikepics.com/pictures/1219784/

http://www.bikepics.com/pictures/1219782/

http://www.bikepics.com/pictures/1219781/

teraz sa one lekko brudne ale bez problemu da sieje wyczyscic , byly uzywane jakies 2 miesiace potem autko poszlo na czesci a panele zostaly,

kupilem je kiedys na niemieckim e`bayu ( w polsce nie do dostania jedynie pod jeden glosnik mozna w polsce kupic) za 450zl o ile dobrze pamietam tez uzywane a nowe widzialem po 650zl , a oddam za mniej niz polowe czyli 300zl jak cos to pisz na gg 2928924[/code]

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dobra, znowu ja !

Nigdy nie miałem BMW a tutaj zeby wsadzić glosniki w drzwi trzeba mieć panele. Teraz sie pytamsie, czy głośnik montujewy do panelu czy do drzwi ? Jak wygląda kwestia wygłuszenia ? Głośnik przeciez musi pracowac w zamkniętej komorze. W innych autach, głosnik przymocowywałem do drzwi - blachy, i wygłuszałem, głosnik grał " w drzwiach " a tutaj jak ?

Opublikowano
sam glosnik jest przykrecany do paneli a panele do plastiku drzwi
Opublikowano
  • Autor
No i właśnie tu sie boje, ze w przypadku dwóch wooferów na 1 panel gdzie mocy będzie koło 200WATT razem, to zacznie mi to po prostu latać.
Opublikowano
napewno nie , sam panel jest przykrecany na podajze 12 srub , wiec nie ma sie co martwic , a jesli chcesz to zrbic bardzo prfesjonlanie to przykrec panel do samych drzwi , duzo wiecej z tym komplikacji nie bedzie