Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem że temat blosów był już wałkowany,

Ostatnio, miałem 3 wystrzały i to spore, i boje sie troche o samochód, czy blos, może wyeliminowac te strzały i czy wpłynie na osiągi na benzynie.

Instalake mam albo I albo II gen.

pozdr

Opublikowano

O ile kable WN i swiece masz OK to przy poprawnym wyregulowaniu i pozadnym montazu mozesz miec 100 % pewności ze pozbedziesz sie przykrych skutkow LPG (tak jak ja u siebie).

Pzdr

Opublikowano

kiedy ostatnio wymieniales swiece?

w jakim stanie sa cewki zaplonowe?

moze zatankowales inny niz zwykle gaz?

to podstawa przy lpg.

jesli wszystko wczesniej chodzilo ok, to prawdopodobnie cos sie zuzylo i trzeba dojsc co, dlatego lepiej wymieniac to co trzeba - regularnie.

blos mozna robic jako dodatek, bez tego lpg powinien chodzic bez wystrzalow.

najpierw wyeliminowac trzeba wystrzaly a potem myslec o blosie

Pozdrawiam
Opublikowano

Teraz samochód jakoś gorzej odpala, na gaz przechodzi dopiero jak ma 50 stopni, a po zgaszeniu sam przełancza na benzyne, jak jest ciepły to odpala dobrze, ale jak postoi przez noc, to troche ciężko pali.

Natomiast jak jeżdze cały czas na benzynie samochód odpala na dotyk.

Opublikowano
O ile kable WN i swiece masz OK to przy poprawnym wyregulowaniu i pozadnym montazu mozesz miec 100 % pewności ze pozbedziesz sie przykrych skutkow LPG (tak jak ja u siebie).

Pzdr

Nie zgadzam Się z tym gdyż istnieja przypadki strzelania po zamontowaniu BLOSA i jesli nawet wszystko jest w jak najlepszym porządku to zawsze pozostaje kolektor wypełniony wybuchowa mieszanka powierza i gazu Dziś miałem taki właśnie przypadek VW VR6 z nowymi kablami, swiecami, poprwanie wyregulowany blos i przy którejś przegazówce (właściwie dodaniu gazu ) BUM !!!

Na szczęście przepływke udało sie zreanimować :) przewody gumowe jedynie pospadały

Opublikowano
Mi strzela tylko i wyłącznie jak odpalam samochód, w czasie jazdy moge go kręcic i do 6 tys. i nic sie nie dzieje, tylko podczas odpalania :? , strzela tak jakby w kolektor, bo słychac jakby waliło pod autem
Opublikowano
Mi strzela tylko i wyłącznie jak odpalam samochód, w czasie jazdy moge go kręcic i do 6 tys. i nic sie nie dzieje, tylko podczas odpalania :? , strzela tak jakby w kolektor, bo słychac jakby waliło pod autem

Zapewniam Cię, że gdybym wsiadł za kółko, to pokazałbym Ci jak strzela gaz w Twoim aucie podczas jazdy. Najgorsze jest to, że takie sytuacje nie muszą być wymuszane i grożą wypadkiem. To jest główny powód dla którego pozbyłem się wszystkich "strzelających" generacji gazu z blosem włącznie.

peace & love
Opublikowano
NIestety zdziwie Cie, na gazie moge kręcic auto i do 6 tys. i nigdy nie mialem żadnego strzału, co najwyżej się przydusi troszke przy 5 tys. obrotów,
Opublikowano
NIestety zdziwie Cie, na gazie moge kręcic auto i do 6 tys. i nigdy nie mialem żadnego strzału, co najwyżej się przydusi troszke przy 5 tys. obrotów,

Niestety nie zdziwisz mnie. Zbyt dużo czasu poświęciłem blosowi. Też kręciłem moje m30b35 do nawet 6500 obr/min (nie ma odcinki na gazie) ale to o niczym nie świadczy. Pozbyłem się nawet tego przyduszenia o którym piszesz. Mimo wszystko podtrzymuję swe zdanie, że wsiadam do twego auta i strzał murowany. Blos jest niezły ale dla mnie to było za mało.

peace & love
Opublikowano
jak narazie od paru dni nie mam żadnego stzrału, dodam że samochód odpalam i gasze na benzynie, a na gaz przechodzi mi jak ma temperature ponad 50 stopni