Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wlasnie kupilem filtr paliwa Knecht, zastanawiaja mnie 2 rzeczy - po pierwsze jest krotszy niz ten co mam, po drugie - nie ma zaworka do odwodnienia tak jak ten, ktory mam aktualnie, czesci zamawialem w Intercarsie. Czy ktos juz montowal taki filtr bez zaworka w TDS`ie ??
Opublikowano
u mnie oryginał bmw był bez zaworka a teraz mam chyba knechta i ma zaworek. Co do długości to nie zauważyłem różnic.
Opublikowano
Dzieki F_W, mam watpliwosci, poniewaz w katalogu Intercars ten filtr Knechta jest opisany jako filtr do e38 740D, i ma srednice 81 mm, a np. Boscha opisanego jako filtr do e36 318 tds ma srednice 83. Nie wiesz czy srednica filtra jest istotna czy liczy sie tylko srednica gwintu, która jest taka sama w obu filtrach?
Opublikowano
kurcze do końca nie pamiętam ale czy przypadkiem filtr na swojej krawędzie nie miał uszczelki? jeżeli nie to ważna jest tylko średnica gwintu.
Opublikowano
Ja stosuje od pewnego czasu filtr do silnika opla 2,3 td:) ma zaworek do odwadniania, wkład filtrujący takiej samej dł choć sam filtr jest trochę krótszy:) koszt to jedyne 16zł :mrgreen: