Skocz do zawartości

Dziwny filtr paliwa Knecht

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wlasnie kupilem filtr paliwa Knecht, zastanawiaja mnie 2 rzeczy - po pierwsze jest krotszy niz ten co mam, po drugie - nie ma zaworka do odwodnienia tak jak ten, ktory mam aktualnie, czesci zamawialem w Intercarsie. Czy ktos juz montowal taki filtr bez zaworka w TDS`ie ??
Opublikowano
u mnie oryginał bmw był bez zaworka a teraz mam chyba knechta i ma zaworek. Co do długości to nie zauważyłem różnic.
Opublikowano
  • Autor
Dzieki F_W, mam watpliwosci, poniewaz w katalogu Intercars ten filtr Knechta jest opisany jako filtr do e38 740D, i ma srednice 81 mm, a np. Boscha opisanego jako filtr do e36 318 tds ma srednice 83. Nie wiesz czy srednica filtra jest istotna czy liczy sie tylko srednica gwintu, która jest taka sama w obu filtrach?
Opublikowano
kurcze do końca nie pamiętam ale czy przypadkiem filtr na swojej krawędzie nie miał uszczelki? jeżeli nie to ważna jest tylko średnica gwintu.
Opublikowano
  • Członkowie klubu
Są trzy rózne filtry i kazdy jest dobry :8)

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
  • Autor
Dzieki Panowie za pomoc, faktycznie wszystko pasuje idealnie :D
Opublikowano
Ja stosuje od pewnego czasu filtr do silnika opla 2,3 td:) ma zaworek do odwadniania, wkład filtrujący takiej samej dł choć sam filtr jest trochę krótszy:) koszt to jedyne 16zł :mrgreen: