Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, o co chodzi z tym tylnim zawiasem ? :-)

czytam i czytam forum, sprawdziłem już pod autkiem czy nic się nie pourywało, nie powgniatało (najgorsze wersje ;-)

wszystko jest OK, auto super się prowadzi, tylko nieraz jest z prawej strony prześwit między kołem 3palce, a lewym jeden, następnym razem odwrotnie ...

byłem na przeglądzie i zawieszenie jak i amorki są OK

jak zaciągnę ręczny to też raz jest z jednej strony wyższy raz z drugiej,..... jak popatrzę od tyłu to czasami krzywo stoi całe auto...

kiedy z jednej strony podniosę na podnośniku autko to zostaje bardzo wysoko (z jednej strony jak terenowy)

o co chodzi ? tak ma być ? wydaje mi się że jak auto jedzie i pracuje na drodze cały zawias to jest OK

amorki o opóźnionym zapłonie czy co ????

temat poruszany kilkakrotnie i nie bardzo są wyniki :-(

BMW X3 3.0d LCI

było:

BMW 3 E46 330d - ten silnik to poezja !

Audi A6 quattro 2.5 TDI- silnik specjalnej troski

Audi A4 1.8 Turbo 200 PS.., b.mile wspominam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Stań na równym i popatrz czy stoi krzywo, jak stoi to pobujaj budą lewo/prawo i zobacz jak się ustawi. Jak się chcesz upewnić że z zawieszeniem jest wszystko ok to odkręć dwa dolne mocowania tylnych amortyzatorów i zobacz jak się ustawi buda auta, ewentualnie pobujaj znowu i zobaczysz. Wtedy auto stoi z tyłu na samych sprężynach więc jak będzie ok powinna ustawić się w poziomie. Jest jeszcze jedna możliwość, w bmw zbiornik paliwa jest dwukomorowy, praktycznie powinno być tak, że w obu połówkach jest jednakowy poziom bo o to dbają dwie pompy paliwa ale może masz jakiś problem z odpowietrzaniem i nie wyrównuje się poziom.

Pozdro.