Skocz do zawartości

Tylne zawieszenie M-technik, krzywe ? ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, o co chodzi z tym tylnim zawiasem ? :-)

czytam i czytam forum, sprawdziłem już pod autkiem czy nic się nie pourywało, nie powgniatało (najgorsze wersje ;-)

wszystko jest OK, auto super się prowadzi, tylko nieraz jest z prawej strony prześwit między kołem 3palce, a lewym jeden, następnym razem odwrotnie ...

byłem na przeglądzie i zawieszenie jak i amorki są OK

jak zaciągnę ręczny to też raz jest z jednej strony wyższy raz z drugiej,..... jak popatrzę od tyłu to czasami krzywo stoi całe auto...

kiedy z jednej strony podniosę na podnośniku autko to zostaje bardzo wysoko (z jednej strony jak terenowy)

o co chodzi ? tak ma być ? wydaje mi się że jak auto jedzie i pracuje na drodze cały zawias to jest OK

amorki o opóźnionym zapłonie czy co ????

temat poruszany kilkakrotnie i nie bardzo są wyniki :-(

BMW X3 3.0d LCI

było:

BMW 3 E46 330d - ten silnik to poezja !

Audi A6 quattro 2.5 TDI- silnik specjalnej troski

Audi A4 1.8 Turbo 200 PS.., b.mile wspominam

Opublikowano
Mam tak samo jak ty. Może juz tak musi być? Sam nie wiem. Jak bys to rozgryzł to daj znać na pw.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Stań na równym i popatrz czy stoi krzywo, jak stoi to pobujaj budą lewo/prawo i zobacz jak się ustawi. Jak się chcesz upewnić że z zawieszeniem jest wszystko ok to odkręć dwa dolne mocowania tylnych amortyzatorów i zobacz jak się ustawi buda auta, ewentualnie pobujaj znowu i zobaczysz. Wtedy auto stoi z tyłu na samych sprężynach więc jak będzie ok powinna ustawić się w poziomie. Jest jeszcze jedna możliwość, w bmw zbiornik paliwa jest dwukomorowy, praktycznie powinno być tak, że w obu połówkach jest jednakowy poziom bo o to dbają dwie pompy paliwa ale może masz jakiś problem z odpowietrzaniem i nie wyrównuje się poziom.

Pozdro.