Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam pytanie odnośnie szyberdachu, gdy chce go otworzyć wcisne przycisk i otwiera sie sam do końca, natomiast gdy chce zamknąć zamyka się tak 2/3 zatrzymuje i cofa o okolo centrymetr, też tak macie ??

........srebrne beem wjeżdża na teren........
Opublikowano

identyczny objaw u mnie.

2 rozwiazania.

pierwsze proste - to przytrzymanie przycisku przez 20 sekund, rzekomo ma to uswiadomic jakiemus ukladowi, ze to jest pozycja krancowa. u mnie niestety nie zadzialalo :roll:

druga - ustawienie pozycji krancowej mechanicznej - pod panelem oswietlenia jest sruba ktora mozna mechaniczne przesunac dach.

Opublikowano

wiec tak z tym przytrzymaniem to juz tego używałem jak odłączylem akumulator i mi dach przestał działać to przytrzymałem i juz działa ale dalej się nie domyka

co do mechanicznej opcji to juz musiałem jej użyć jak kiedyś otworzyłem i nie chciał się zamknąć ale to chyba nie ma nic do tego o czym pisałem

moj dach sie domyka tylko wygląda to tak mam otwarty przesune przycisk do przodu zeby go zamknąć i zamyka się do pewnego monemtu ok 10-15 cm przed końcem zatrzymuje się i cofa i jakis centryment i wtedy musze przytrzymać przycisk i się domknie

na początku myślałem ze może to jakieś zabezpieczenie zeby palców nie przycięło albo coś ale chyba raz albo dwa zdarzyło mi się ze się zamknął do końca sam więc to wykluczyłem

macie jeszcze jakieś pomysły ??

pozdro

........srebrne beem wjeżdża na teren........