Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam czytałem forum i nie znalazłem nic na temat jaki olej do M60.

Zółty. I na pojemniku musi koniecznie mieć napisane: olej silnikowy...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
nie wiem czemu sie zastanawiasz ...

Producent (marka) BMW

Model 7 Series: 730i, 730iL (M60/1, E32)

Silnik P

Rok 1991-94

Zastosowania Zalecenie

Silnik (P)

Zalecany - RS 0W-40 (a)

Dobry - RS 10W-60 (a)

Dopuszczalny - GTX Magnatec 5W40 (a)

jeśli wcześniej był 10W40 to można dać 0W40? Przebieg 275 tys.

Mamuuussiu a czemu ci ludzie klęcza?

......... bo to synku jedzie siódemka!

http://img355.imageshack.us/img355/6865/s5000290mz8.jpg

Leokadia, Amelia, Przemek, Marcin

http://7er.pl/customprofilepics/profilepic345_1.gif

WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ŻYCIE

www.bmwteam.boo.pl

• Członkowie klubu
Opublikowano

Im lepszy tym lepiej....

275 tyś to nie jest zabijający przebieg to połowa życia auta .

Zastosuje porównanie do długości życia mężczyzny w Polsce (70 lat - taka jest średnia - niestety dla faceta , kobiety 6 lat dłużej)

Wyobraź sobie , że masz doczynienia z 35 letnim mężczyzną .

Jeśli w miarę dbał o siebie , nie ma w miesiącu kilkudniowych ciągów alkoholowych , nie pali codziennie 40 extra mocnych - to jego sprawość jest dość wysoka . :D :D :D

I co teraz za karę dać mu najgorsze perfumy z Lidla czy oranżadę za 0,89 za 1,5l , bo przeżył już połowę życia ??. Raczej nie...

Co innego jak jego stan jest fatalny i nie dajemy mu żadnych nadziei lub karmi go opieka społeczna , teściowa , etc :wink:

W instrukcji BMW nie jest nigdzie napisane , że po 300 000 przebiegu stosować olej półsyntetyczny bo.....

Nic się nie stanie - jeśli są jakieś luzy to najwyżej weźmie go więcej ale ani się z tego nie popsuje ani nie naprawi.

Stosując analogię do kobiety 35 letnia kobieta zaczyna używać coraz droższych kremów a nie tańszychch aby zachować to co ma najlepsze jak najdłużej .

I tak na koniec - miałem jakieś wątpliwości dopóki nie zalałem 23 letniego E30 syntetykiem 10/60 edge i dlatego 10W , że nie będę nim jeździł zimą a latem przyda się wyższy wskaźnikbo autko czasem pojawia się na próbach sportowych.

I co ......i nic okazało się , że wcale nie wziął więcej mimo , że od jakiegoś czasu był zalewany półsyntetykami .

Pozdro dla wszystkich zakręconych miłośników BMW :roll2: :roll2: :roll2:

Mario