Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem :x

Otóż gdy moje autko stoi cała noc lub dłużżższy czas to zapalając muszę trochę kręcić chodzi oto ze pompa podaje paliwo jak kręcę rozrusznikiem.... chce zrobić tak żeby sie załączała gdy przekręcę kluczyk w pozycje 2 jak to zrobić może jakiś przekaźnik ??

Pomożecie Mistrzowie... :?: :?:

Opublikowano
Nie bardzo rozumię w jakim celu?W poz2 możesz słuchać radia przez 20 minut i co wtedy z pompą?Słyszałeś o zaworkach zwrotnych przed pompą wtr.?
Ja tez mam drugi pojazd z klasycznym napedem R1100R
Opublikowano
Nie bardzo rozumię w jakim celu?W poz2 możesz słuchać radia przez 20 minut i co wtedy z pompą?Słyszałeś o zaworkach zwrotnych przed pompą wtr.?

A w takim celu, zeby pompa paliwa podala odpowiednia jego ilosc pompie wtryskowej przy rozruchu auta. I tak wlasnie powinno byc, ze zalącza sie po przekręceniu kluczyka na pozycje 2, przynajmniej u mnie tak to wyglada i mysle ze tak jest prawidlowo. Jezeli po podgrzaniu swiec nie odpalam auta tylko zostawie kluczyk nadal w poz. 2 pompa paliwa automatycznie sie rozlącza po ok 7-8 sekundach. Kolego Stach, jesli wszystko popodlącza sie w odpowiedni sposob to radia mozesz sobie posluchac tez przy wylaczonym zaplonie. A co do zaworków zwrotnych ... to juz mi rece ze swistem opadaja jak czytam takie rzeczy. Takie zaworki tylko maskuja prawdziwy problem, a nie go rozwiazują :!:

wic123 , niestety nie pomogę, ale moze to faktycznie jakis problem z przekaznikiem lub sama pompa paliwa, tudziez kwestia nieszczelnosci ukladu. Najlepiej podjedz najpierw do dobrego elektryka. A moze ktoś mądrzejszy ode mnie sie tu wypowie i pomoże rozwiazac ten problem. Tylko jedna rada - zadnych zaworkow :D

Opublikowano

kolega uroboric_tomb trafił w 100 % na problem... :)

dokładnie o to mi chodziło... czytałem kiedyś na forum ze nasze autka maja to rożnie jednym pompa działa w pozycji 2 a niektórym sie dzieje tak jak mnie... tylko nie wiem czy to jest fabryczne... żeby sie dowiedzieć ze dokładnie w tym jest problem podłączyłem sama pompę do 12V pompa chodziła ok 7-8 sek tak jak pisał kolega... po czym zapalił od razu bez dłuższego kręcenia... nio będę musiał spotkać sie z jakim elektrykiem żeby rozwiązał ten problem... czy może ma ktoś pomysł ?? dzięki z góry