Skocz do zawartości

Odcina mi cylinder(y) przy większej V, a w mieście OK. HELP!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Proszę o pomoc! Autko 3,5 L automat przy jeżdzie w mieście spisuje się jak należy z to w trasie jak bujnę betkę to odcina mi cylinder (albo 2) i muszę zjechać wyłączyć silnik :duh: - właczyć i wszystko ok. :| Pomocy co mam robić bo nie mogę jeździć w trasie tylko jak ślimak się wlokę. Czy wpłym ma czujnik położenia wału korbowego albo wałko rozrządu? moze coś z licznikiem się dzieje? Proszę o pomoc! nie wiem co się dzieje! aha komp diagnostyczny pokazał wypadanie zapłonów cyl 1 i 2 i wypadanie zapłonu z odcięciem cyl 1 :(
  • Członkowie klubu
Opublikowano
A odbiorniczek na przewodzie szóstego cylindra jest ok :?:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano

Szukałem i nie znalażlem nic takiego na przewodzie. Ani na 1 ani 6 czy nawet 8 garku... Swiece ma nówki komplecik zmienione. Mam pewne przypuszczenie ze problem będzie leżał w ECU gdyż obrotomież się zamyka i bez klopotu wchodzi na "czerwone pole" ale podczas szybszej jazdy - jak pisałem - odcina skubany cylinder i tak jest nawet jak puszcze gaz i zwolnie, dopiero wylaczenie i wlaczenie silnika pomaga. Dlatego podejrzewam jakiś błąd w sterowaniu komputera :?

P.S. to jest V8 więc chyba będzie 4.0L nie 3.5 ? Autko kolegi dlatego nie jestem pewien

• Członkowie klubu
Opublikowano
No to zmienia postać rzeczy jeśli V8. Sprawdźcie sondy lamda.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano

witam

świeca lub cewka zapłonowa

jeśli wypadają cylindry to komp rozpoznaje brak iskry wyniku czego odłącza dany cylinder aby nie uszkodzić katalizatora nie spalonym paliwem

nowa świeca tez może być wadliwa a cewka może dopiero szwankować pod obciążeniem lub gdzieś nie ma styku