Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Orientujecie się po czym rozpoznać, że mam albo i nie w aucie immobilizer ora alarm? Pytam, ponieważ nie mam żadnej pulsującej diody, w środku żadnych czujników ruchu itd. Słyszałem jednak, że immo w E39 znajduje się w kluczyku (mam auto z 11.96 roku) czy to prawda? Jak można sprawdzić działanie, tylko dorabiając kluczyk i próbując nim otworzyć i odpalić auto? Pytam, ponieważ nie wiem czy jest sens zakładać uniwersalny alarm z immo skoro już coś jest na stanie.
Opublikowano
Immobilajzer masz na 100%. To standard. Jest w kluczyku pestka a przy stacyjce cewka która zczytuje sygnał z pestki kluczyka. Tak to można po krótce wyjaśnić. Oryginalny alarm jak byś miał to na wewnętrznym lusterku migała by dioda po zamknięciu auta. Po drugie pod maską przy obudowie filtra pyłkowego po stronie kierowcy była by zamocowana krańcówka (stycznik) do reakcji na otwarcie maski. Jeśli nie ma alarmu masz tam tylko kwadratowe ucho a krańcówka nie siedzi. Pozdrawiam
Opublikowano
Proponuje założyć alarm z zapalaniem z pilota i powiadomieniem o obecności np.żony.Super sprawa.Nie trzeba czekać żeby się silnik rozgrzał. :dance: