Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moja bejca to E36 318. Na tylnej osi są bębny. Czy ktoś może doradzić mi jakiej firmy łożyska założyć na tylną oś. Czy warto inwestować w drogie łożyska, czy cena i nazwa firmy jest adekwatna do wyrobu? Proszę o odpowiedzi.
Opublikowano
Jeśli chodzi o łożyska to jeśli chcesz mieć pierwszą ligę to wstawiasz FAG lub SKF. Jeśli chcesz mieć nieznacznie tańsze ale nadal o bardzo wysokiej jakości to wstawiasz TIMKEN, SNR, NACHI. Jeśli szukasz przysłowiowych dobrych budżetówek to wstawiasz INA, KOYO, NSK. Na pewno odradzam chińskie CX. Mówiąc o łożyskach tych firm mam na myśli oczywiście oryginały a nie podróby, które ktoś kupuje na bazarze a potem twierdzi, że dana firma to lipa i jest przereklamowana itp. Co do wyrobów tych firm to cena jest adekwatna do jakości i wytrzymałości. Nie ma znaczenia jakiej marki samochodem jeździsz klasyfikacja łożysk jest zawsze ta sama.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Nie wymieniałem sam. Wymieniał mi znajomy kolega mechanik. Za łożyska zapłaciłem ok 106 zł. za sztukę. Kupiłem je z rabatem. Normalnie kosztowały około 140 zł. za sztukę. Wahacz był wyjmowany całkowicie aby wybić łożyska. Pozdrawiam.
Opublikowano
Ja płaciłem za SKF w hurtowni 80zł z groszami, jeżdżę już rok i jestem bardzo zadowolony :D
Opublikowano
Tak to jest z częściami: ceny zróżnicowane i jakość pewnie też pod tą samą marką. Oczywiście nie sugeruje, że te za 80 zł. to podróbki.