Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich. mam problem ze wskaźnikiem chwilowego spalania ale zacznę od początku... posiadam BMW E34 520i 12v, pewnego słonecznego dnia spostrzegłem że jedna żaróweczka w podświetlaniu zegarów odmówiła posłuszeństwa, więc nie mogłem długo z tym czekać i udałem sie do sklepu po żaróweczkę :) kupiłem 3 szt, zamontowałem i... przestał działać wskaźnik chwilowego spalania :? odkręciłem ponownie myśląc że moze cos zle podłączyłem ale po 6 próbie stwierdziłem ze wszystko jest ok a wskaźnik jak nie działał tak nie działa... prosze o pomoc!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Probowales zrobic test zegarow zeby zobaczyc czy fizycznie wskaznik jest ok.
Opublikowano

Trochę to dziwne, że ekonomizer nie działa, mimo, że chowa się po uruchomieniu za 30l (czyli budzi się). Tak czy inaczej – Twój samochód ma pewnie już 40 albo nawet 60 lat :) jak każde E34 M20B20 – czyli z wskaźnikami może dziać się wszystko. Jakieś rozjaśnienie wiedzy możesz zdobyć po przeczytaniu tego, niedawno przerabianego wątku:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=69358

pozdrawiam.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
:D jest z rocznika 1989...

No - czyli tak jak pisałem :) :D

P.S. Ale w przypadku E34 początek produkcji, to bardzo dobre roczniki – od razu rewelacyjnie wysoki poziom jakości i dopracowania.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png