Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam dziś byłem na kapie i wyszło wszystko ok. z silnikiem ale poduszki nie da się skasować. Ten co to robił stwierdził ze to po wypadku tak zostało. Że coś z lewym sensorem. I zaczął szukać sensora i nie ma go pod tylna kanapą. Mam dwie takie prostokątne puszki pomarańczowe koło kielichów z przodu od czego one są? Znalazłem za schowkiem takie coś prostokątnego Siemens 5WK4 060 z pomarańczową naklejką. Czy to jest ten sensor i czy naprawdę musi to oznaczać 100% wypadku czy porostu tak coś mogło się zepsuć dodam że mój samochód mógł być stuknięty w tył ale raczej nie mocno. Co zrobić żeby poduszka działała dalej.?? Po numerze Vin wynika ze moje BMW nie miało poduszki. Posiadam tylko poduszkę kierowcy. Moje auto jest z 1992 roku E36 sedan
Opublikowano
A powiedzcie mi koledzy czy to ze jest ten błąd to na 100% ze samochód był uderzony czy też może on sam z siebie się zepsuł ??? Te puszki wyglądają na całe nigdzie nie pęknięte. A i coś stwierdził ze vanos się odzywa pomału mam niby 200 tyś przebiegu czy ma prawo już przy takim przebiegu się odzywać ?? czy na to nie ma reguły ???
Opublikowano

vanos może się odzywać przy tym przebiegu

ale reguły też nie ma , nie da się powiedzieć że masz tyle to vanos jest do bani

Opublikowano
To jeszcze czekam na wasze opinie na tema tego czujnika czy on mógł sam z siebie się popsuć jaką on ma technikę działa czy dopiero jak w niego się walnie to poduszka wypala czy jak on działa?? Chodzi oczywiście o te pomarańczowe puszki koło kielichów z przodu. I dziękuję za pomoc. A ile może kosztować regeneracja vanosa i czy jest możliwość zrobienia tego samemu oczywiście troszkę majsterkuje nie mam dwóch lewych rąk.
Opublikowano

hehe.i tu bym sie nie zgodzil,z reszta

czujniki sa gdzie indziej a te pomaranczowe puszki sa do poduszki ale niewiem jak dokladnie dzialaja,jeden czujnik zauwazylem u siebie w zdezaku z prawej strony jak sie wepchasz pod samochod to go zauwazysz z lewej nie sprawdzalem bo nie mialem powodu gdzie jest .mi raz kumpel odlaczyl ta pamaranczowa puszke i zaswiecila mi sie lampka ale na kompie dalo sie usunac ten blad,moze poprostu masz gdzies odlaczony kabel przy czujniku,przeciez jakby czujunik sie znajdowal w tej pomaranczowym pudeleczku to bys musial skasowac pol silnik zanim by sie poduszka odezwala zza swiatow hehe :mrgreen: sledz kable od pomaranczowych .

nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano
Tyle co widać tego kabla to jest ok. może jakoś da się go sprawdzić odpiąć aż od tej puszki przy schowku i miernikiem pomierzyć czy jest przejście. Tylko zastanawiam się czy to mogło samo z siebie się zepsuć czy samochód naprawdę dostał i jak czujniki są gdzie indziej to po co te puszki??
Opublikowano
ale ty masz sie kierowac od pomar........ do czujnikow w zderzaku
Opublikowano
Kolego rafti nie bardzo zrozumiałem o co chodzi w tym co napisałeś „ale ty masz sie kierowac od pomar........ do czujnikow w zderzaku”
Opublikowano
wiesz nikt nie jest omylny,moim zdaniem z czujnikiem w zderzaku jest problem,od czujnika w zderzaku idzie kabel do tej pomaranczowej puszki a potem do modolu abs ktory masz za schowkiem . wiec sie kieruj od puszki pomaranczowej w strone zderzaka tak jak idzie kabel to dojdziesz do czujnika zderzenia
Opublikowano
Kolego u mnie nie ma raczej czujnika w zderzaku bo kable z pomarańczowej puszki idą do kabiny tak jakby chyba ze zawracają przy samej kabinie gdzieś pod zderzak .
Opublikowano
schyl sie pod samocho z prawej strony widzialem tam czujnik zderzenia w srodku zderzaka,[/url]
Opublikowano
Panowie to jak to z tym czujnikiem czy on mógł sam z siebie się zepsuć czy tez oznacza wypadkowość auta?? I czy lewy sensor to właśnie ta puszka do wymiany czy cały komputer od poduszek???
Opublikowano
musze powiedziec ze chyba sie myle z tymi czujnikami zderzenia w zderzaku zwracam honor wszystkim
Opublikowano
Panowie jak bym kupił z allegro niby 100% sprawny bez kraksy sensor to jak bym go wstawił to bym dalej miał błąd i bym musiał na kapie wykasować czy też by nie musiał jechać na kapa???
Opublikowano

hehe toznowu ja

tym razem wiem na 100 procent ze na kompa i tak musial bys jechac