Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy mam trosze dziwne pytanie o szyberdach.

Czy w BMW modelu e39 2000 r szyberdach metalowy ma dwie uszczelki jedna na dachu przesuwnym a druga na jego stałej części czy tylko jedną.

Czy wymieniał ktoś uszczelkę w szyberdachu jak tak to proszę o info czy jest to skomplikowana procedura.

Sorki za chaotyczny post ale miałem tylko chwilkę na jego napisanie pozdrawiam i dzięki za odpowiedź

E39 523iA, e46 coupe 330Ci 2004 r.
Opublikowano

U siebie mam szklany dach i mam 2 uszczelki.Na krawedzi samego dachu do okoła i tak samo na elemancie szklanym(patrząc od zewnatrz samochodu).Po zamknięcu szyberdachu te 2 uszczelki uszczelniaja całą szyber-dziure :mrgreen:

Pozdrawiam

Opublikowano
w szklanym tak jest ale w metalowym podobno jest tylko jedna, w około dziury dachowej, musze ją wymienić bo mi cieknie szyberek i mam akwarium w autku
E39 523iA, e46 coupe 330Ci 2004 r.
Opublikowano

Coś mi sie wydaje że w metalowym też są 2 uszczelki.W e30 miałem szyber metalowy i tam były chyba 2

Pozdrawiam

Opublikowano
mam cały szyberdach do e39 metalowy, który jest mi nie potrzebny :idea:
Opublikowano
Andrzej.s sprawdz drożność kanałów odprowadzających wodę. Ja u siebie nie mam teraz takich problemów, ale w e28 miałem kiedyś zatkane - objawy jak u ciebie. Przeczyściłem je i jak ręką odjął. Ja robiłem to linką chamulcową od roweru (hamulec tył - bo dłuższa jest), koszt kilka zetów, a działa jak do tego stworzona.