Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeszcze nie zamowilem, ale wyglada to tak:

(zalezalo mi zeby wszystko zamowic w jednym miejscu, i nie placic 2x za przesylki)

klocki ate tyl (kpl.) - 105

klocki ate przod (kpl.) - 135

czujniki zuzycia ate (2szt) - 32

filtr powietrza kager - 40

filtr kabinowy bosch - 55

linka recznego ate (2szt) - 74

szczeki recznego ate (kpl) - 65

filr oleju mann - 20

526,-

nitae34 mowisz ze u Ciebie taniej? :twisted2:

Pozdrawiam
Opublikowano
Wiadome ze nie jak dziadek...A mam pytanie jeszcze co do BLOS-a.Ja kompletnie nie mam o tym pojęcia-Dosłownie ZERO.Jacek w swojej 525 24v założył blosa o mówi ze u mnie by juz nie dało rady.Tzn że by "niewyrabiał".Mowi ze ledwo daje rade w 2.5 wiec w 3,5 nie ma o czym gadac.Możesz mi cos poradzić?Gdzie to zakładałeś i jaka cena tego jest?

BLOS zawsze wyrobi. Gorzej jak masz zbyt maly parownik bo tu on odgrywa istotną rolę. Podobno w duzych silnikach sprawdza sie OMVL. Ja mam BRC do 140 kW. Montaz nie jest zbyt trudny, jednak trzeba wyeliminować tzw register z ukladu, a ja osobiscie montowałem w Autonaprawa Łukasz Zając. Schludnie i konkretnie, chociaz nie jest najtańszy. Co do ceny to ja płaciłem za usługe troszkę inną ze wzgledu na znajomosc. Sam BLOS kupiłem na Alledrogo.

Bandite Motor Wagen
Opublikowano
O parownik to sie nie martwię bo mam założony jakiś duży proporcjonalny do mocy silnika...trzeba o tym pomyśleć-albo o wyrzuceniu gazu całkowicie....

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
duzo na temat BLOSa w 735 jest w dziale spalanie, kolega jeden tam walczyl starsznie z tym, ale sie poddal w koncu i smiga na sekwencji
Opublikowano

Dzis mi przyszla paczuszka, tylko musze wyzdrowiec...

Mam za duzo czasu siedzac juz 3 dzien w domu i wynalazlem cos takiego:

http://www.allegro.pl/item319887480_zestaw_naprawczy_do_hamulcow_technicqll.html

Czy uzywal ktos takich wynalazkow? Warto?

Dylemat mam jeszcze z plynem hamulcowy (nie wiem kiedy byl ostatnio zmieniany, poziom jest ok, i tester tez wskazuje, ze jakosc ok), ale chcialbym np wlac to:

http://www.allegro.pl/item325244141_super_plyn_hamulcowy_ate_sl6_najwyzsza_jakosc.html#photo

napewno lepszy od tego co jest... tylko w sumie nie wiem czy jest sens, nigdy nie zlewalem plynu z ukladu hamulcowego i za bardzo nie wiem od czego zaczac, czy tylko wyssac strzykawka ze zbiorniczka olewajac tloczki itp i wlac nowy, w koncu sie chyba wymiesza, a z drugiej strony powinno sie porzadnie raczej... :twisted2:

Pozdrawiam
Opublikowano
kolejny temat o klockach, sprawdz w dziale mechanika i eksploatacja, tam był jakies dwa tyg temu taki sam temat, koledzy zastanawiali się nad jakoscia itp, najlepiej wejśc na stronke realoem i tam jest podane jakie do kazdego modelu są oryginalne na pierwszy montaz klocki i nie tylko, czy tez zalecane, do mojego auta to chyba jurid albo textar , tam są nawet symbole, o ATE slyszalem rozne opinie, coraz czesciej spotyka sie wlasnie nieprzychylne opinie, nie wiem nie znam sie, ale zalozyłem takie jakie sa polecane, zalecane na stronce czyli takie jakie montowali w moim modelu teraz
Opublikowano
kolejny temat o klockach, sprawdz w dziale mechanika i eksploatacja, tam był jakies dwa tyg temu taki sam temat, koledzy zastanawiali się nad jakoscia itp, najlepiej wejśc na stronke realoem i tam jest podane jakie do kazdego modelu są oryginalne na pierwszy montaz klocki i nie tylko, czy tez zalecane, do mojego auta to chyba jurid albo textar , tam są nawet symbole, o ATE slyszalem rozne opinie, coraz czesciej spotyka sie wlasnie nieprzychylne opinie, nie wiem nie znam sie, ale zalozyłem takie jakie sa polecane, zalecane na stronce czyli takie jakie montowali w moim modelu teraz

Spoko, klocki juz mam :)

Teraz sprawa sie tyczy glownie plynu hamulcowego i tego sprayu z linku powyzej :mrgreen:

Pozdrawiam
  • 5 miesięcy temu...