Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Posiadam BMW e34 2.5 tds 91r.Zamieniłem automatyczną skrzynię biegów 5hp18 na manualną i mam kłopoty z mocą i przyspieszeniem.Wersja z automatem posiada dyfer o przełożeniu 2.65.Jakie przełożenie ma mieć wersja e34 z manualną skrzynią biegów?

Opublikowano
dodam jeszcze ze ja kupiłem manuala ale sprawdzając ostatnio numery vin w sklepie z cześciami na Narbutta okazało sie ze z fabryki wyjechał jako automat i tez nie wiem czy dyfer został od automata czy wstawili cały układ napedowy z manuala.chyba wszystko jest wporządku bo auto nie ma problemów z przyśpieszaniem
Opublikowano
Witam serdecznie.

Posiadam BMW e34 2.5 tds 91r.Zamieniłem automatyczną skrzynię biegów 5hp18 na manualną i mam kłopoty z mocą i przyspieszeniem.Wersja z automatem posiada dyfer o przełożeniu 2.65.Jakie przełożenie ma mieć wersja e34 z manualną skrzynią biegów?

Witaj, dyfer z manualną skrzynią również ma przełożenie 2,65, jedyne co Ci pozostaje to założyć jakiś o większym przełożeniu.

Opublikowano
a możesz napisać ile cię to kosztowało, sam przekładałeś czy jakiś zakład?? I co z tą mocą, jak warsztat robił nie powiedzieli ci o tym??