Skocz do zawartości

opony 235/45/17 pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kupilem alumy 17 z oponami 235/45/17 pojechalem z nimi do wulkanizatora wywazyc je i sprawdzic okazaly sie oki ale wulkanizator powiedzial mi ze 235 sa za szereokie i do e35 sedana nie podejda ile jest w tym prawdy zakladal juz ktos moze takie wie cos na ten temat kupilem je prawie darmo wie ani sie nie zastanawialem nie pasowalem tylko odrazu kupilem
Opublikowano
Jaka szerokośc felg? i jakie ET?
http://img299.imageshack.us/img299/402/zegaryod9.jpg
Opublikowano
  • Autor
Jaka szerokośc felg? i jakie ET?
LOL GDZIE TO JEST NAPISANE I JAK POWINIEN TEN ZAPIS WYGLADAC
Opublikowano
  • Autor
chodzi o to 7117b 5c et 41 ????
Opublikowano

ET dobre, wszystko będzie pasować, jeśli chodzi o szerokość to w przyszłości 215/45/17. 1.6 nie powala osiągami i pewnie o to chodziło klejdętce.

A swoją drogą 235 trochę baloniasto wygląda.

Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

http://www.konstel.webs.com

Opublikowano
na aucie moejej zony sa oponki 235/40r17 i taki rozmiar jest tez opisany na slubku B i niewydaje mi sie ze sa baloniaste
www.auto-optima.pl
Opublikowano
  • Autor
na aucie moejej zony sa oponki 235/40r17 i taki rozmiar jest tez opisany na slubku B i niewydaje mi sie ze sa baloniaste

tak tylko ty masz inne nadwozie i ja tez i sa odrazu nie wymiary opon w wulkanizacji w ich programie pokazalo do sedana e36 max 225 oponki bo potem podobno boze byc konflikt opona blotnik nic bedzie pogoda lepsza bede pasowal a felgi sa takie http://img186.imageshack.us/img186/4392/felgi1zy7.jpg

Opublikowano
Przy takim et felgi powinno być wszystko dobrze chyba że masz obniżoną sporo.
Opublikowano
Nie zaszerokie te opony jak na nasze drogi i koleiny :?
Opublikowano

ircowiec z tego co napisałeś, a trochę chyba poplątałeś :D Twoje felgi mają szerkość 7 cali. Na felgi 7 cali opony 235 są trochę za szerokie.

Trochę źle zrobiłeś że kupiłeś te fele bez zastanowienia.

ET41 są jak najbardziej w porządku do E36. Sam mam felgi z ET41 i opony miałem z tyłu 235 i było wszystko dobrze. Nawet szersze by weszły ale to coupe nie wiem jak w sedanie.

Ja bym opierdzielił te oponki i kupił 205/50/17 4 sztuki. Idealne na te felgi i nie za szerokie.

A jeszcze co do 235 to odbije sie to strasznie na przyspieszeniu no i spalanie trochę wzrośnie. Sczerze takie walce na naszych koleinach nie przeszkadzały mi zbytnio.

Można by jeszcze dodać że 235/45/17 mają trochę za wysoki profil i będą małe przekłamania na blacie.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
  • Autor
ircowiec z tego co napisałeś, a trochę chyba poplątałeś :D Twoje felgi mają szerkość 7 cali. Na felgi 7 cali opony 235 są trochę za szerokie.

Trochę źle zrobiłeś że kupiłeś te fele bez zastanowienia.

ET41 są jak najbardziej w porządku do E36. Sam mam felgi z ET41 i opony miałem z tyłu 235 i było wszystko dobrze. Nawet szersze by weszły ale to coupe nie wiem jak w sedanie.

Ja bym opierdzielił te oponki i kupił 205/50/17 4 sztuki. Idealne na te felgi i nie za szerokie.

A jeszcze co do 235 to odbije sie to strasznie na przyspieszeniu no i spalanie trochę wzrośnie. Sczerze takie walce na naszych koleinach nie przeszkadzały mi zbytnio.

Można by jeszcze dodać że 235/45/17 mają trochę za wysoki profil i będą małe przekłamania na blacie.

kupilem bez zastanowienia bo za komplet dalem 500zl same opony beda z tyle warte jak nie podejda to sprzedam z zyskiem napewno na tym nie strace nic nie poplatalem podalem wymiaty z felgi i opony i bylem z nimi u wulkanizatora dalem je osrazu sprawdzic i wywazyc jak beda ocierac o blotnik to te oponki sprzedam i kupie 225/40/17 lub 225/45/17 a co do przypieszenia i spalania to mi zwisa z 1.6l i tak rewelki nie bedzie i nie ma a spalanie jezdze na gazie wiec i tak sporo taniej

p.s nie kupilem ten zestawik bo mi sie taki mazyl tylko dlatego ze trafil sie okazyjnie za taka cene a pytam bo nie wiem czy przymierzac do zalozenia czy do sprzedazy