Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kupilem alumy 17 z oponami 235/45/17 pojechalem z nimi do wulkanizatora wywazyc je i sprawdzic okazaly sie oki ale wulkanizator powiedzial mi ze 235 sa za szereokie i do e35 sedana nie podejda ile jest w tym prawdy zakladal juz ktos moze takie wie cos na ten temat kupilem je prawie darmo wie ani sie nie zastanawialem nie pasowalem tylko odrazu kupilem
Opublikowano

ET dobre, wszystko będzie pasować, jeśli chodzi o szerokość to w przyszłości 215/45/17. 1.6 nie powala osiągami i pewnie o to chodziło klejdętce.

A swoją drogą 235 trochę baloniasto wygląda.

Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

http://www.konstel.webs.com

Opublikowano
na aucie moejej zony sa oponki 235/40r17 i taki rozmiar jest tez opisany na slubku B i niewydaje mi sie ze sa baloniaste

tak tylko ty masz inne nadwozie i ja tez i sa odrazu nie wymiary opon w wulkanizacji w ich programie pokazalo do sedana e36 max 225 oponki bo potem podobno boze byc konflikt opona blotnik nic bedzie pogoda lepsza bede pasowal a felgi sa takie http://img186.imageshack.us/img186/4392/felgi1zy7.jpg

Opublikowano

ircowiec z tego co napisałeś, a trochę chyba poplątałeś :D Twoje felgi mają szerkość 7 cali. Na felgi 7 cali opony 235 są trochę za szerokie.

Trochę źle zrobiłeś że kupiłeś te fele bez zastanowienia.

ET41 są jak najbardziej w porządku do E36. Sam mam felgi z ET41 i opony miałem z tyłu 235 i było wszystko dobrze. Nawet szersze by weszły ale to coupe nie wiem jak w sedanie.

Ja bym opierdzielił te oponki i kupił 205/50/17 4 sztuki. Idealne na te felgi i nie za szerokie.

A jeszcze co do 235 to odbije sie to strasznie na przyspieszeniu no i spalanie trochę wzrośnie. Sczerze takie walce na naszych koleinach nie przeszkadzały mi zbytnio.

Można by jeszcze dodać że 235/45/17 mają trochę za wysoki profil i będą małe przekłamania na blacie.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
ircowiec z tego co napisałeś, a trochę chyba poplątałeś :D Twoje felgi mają szerkość 7 cali. Na felgi 7 cali opony 235 są trochę za szerokie.

Trochę źle zrobiłeś że kupiłeś te fele bez zastanowienia.

ET41 są jak najbardziej w porządku do E36. Sam mam felgi z ET41 i opony miałem z tyłu 235 i było wszystko dobrze. Nawet szersze by weszły ale to coupe nie wiem jak w sedanie.

Ja bym opierdzielił te oponki i kupił 205/50/17 4 sztuki. Idealne na te felgi i nie za szerokie.

A jeszcze co do 235 to odbije sie to strasznie na przyspieszeniu no i spalanie trochę wzrośnie. Sczerze takie walce na naszych koleinach nie przeszkadzały mi zbytnio.

Można by jeszcze dodać że 235/45/17 mają trochę za wysoki profil i będą małe przekłamania na blacie.

kupilem bez zastanowienia bo za komplet dalem 500zl same opony beda z tyle warte jak nie podejda to sprzedam z zyskiem napewno na tym nie strace nic nie poplatalem podalem wymiaty z felgi i opony i bylem z nimi u wulkanizatora dalem je osrazu sprawdzic i wywazyc jak beda ocierac o blotnik to te oponki sprzedam i kupie 225/40/17 lub 225/45/17 a co do przypieszenia i spalania to mi zwisa z 1.6l i tak rewelki nie bedzie i nie ma a spalanie jezdze na gazie wiec i tak sporo taniej

p.s nie kupilem ten zestawik bo mi sie taki mazyl tylko dlatego ze trafil sie okazyjnie za taka cene a pytam bo nie wiem czy przymierzac do zalozenia czy do sprzedazy