Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Godzinę temu wreszcie wymieniłem świece. Po odpaleniu silnik inaczej pracuje... jakby przybyło mu cylindrów :) Zobaczymy jak będzie na ciepłym :)

Polecam wszystkim taką operację którzy nie zmienili świec a nie wiedzą ile mają przejechane na nich (tak jak ja miałem).

Zmieniłem Beru na NGK. Trochę zdziwiło mnie że te NGK jakby bardziej wchodzą do silnika. Około milimetr może półtora jakby głębiej siedzą. Czy to normalne? Różnica dość znacząca aż trochę bałem się odpalać... ale wszystko ok :)

Pozdrawiam

Opublikowano
ja wlasnie przymiezam sie do wymiany swiec, nie mam pojecia ile juz maja przejechane no i autko na zimnym silniku nie trzyma za dobrze obrotow lub nie chodzi na wszytkie baniaki, aktualnie mam Beru Ultra 14F-8Lur, przymierzalem sie do zmiany na takei same ale jeszcze sie zastanawiam, mowisz ze na ngk chodzi dobrze? mozes zmi podac dokladny model tych NGK i orietacyjna cene. Z gory dzieki
Opublikowano
NGK ZGR 5 A Numerek na opakowaniu to 15 sa tylko do BMW bynajmniej ja takie posiadam. Jedno elektrodowe. Polecam te swiece mam je juz dluzszy czas i odpala mi bez zadnego problemu nie ma falowania obrotow ani tym podobnych rzeczy :D A cena mi za 6 sztuk wyszlo okolo 90 pln
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano
mozes zmi podac dokladny model tych NGK i orietacyjna cene. Z gory dzieki

Do V12 wg katalogu NGK pasuja swiece ZFR5F/5165. Za 12 swiec zaplacilem w intercarsie 104PLN.