Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Jakiś czas temu padł mi licznik od IS-a. A dokładniej same wskazówki przestały pokazywać prędkość, obroty, poziom paliwa itp. Podświetlenie i kontrolki sie normalnie świecą. Zepsuł sie najprawdopodobniej od zwarcia. :cry2: Czy jest możliwość naprawy takiego licznika, nie wiem może w środku ( w liczniku ) jest jeszcze jakiś bezpiecznik??? Pozdrawiam :cool2:
Opublikowano

Obawiam się że zegary są do wymiany.

Mam to samo co Ty tylko że u mnie zdychają i wracają do "życia".

Byłem u kilku znachorów i wszyscy powiadają że to nienaprawialne. Podobno bardzo dużo beemek tak ma.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Chyba własnie duzo tak ma...W mojej chyba tez cos sie dzialo z licznikiem i ktos wstawil od 6 cyl!a teraz mi przekłamuje.Cieżko trafic licznik di isa.A czym sie kierowac?Do ilu wyskalowany jest z mortoru m42 bo niepamietam bo moj aktualny do 260 km/h i przy 4,5tys obr mam odciecie...
Opublikowano
A czym sie kierowac?Do ilu wyskalowany jest z mortoru m42 bo niepamietam bo moj aktualny do 260 km/h i przy 4,5tys obr mam odciecie...

W is-ach jest do 260km/h tak jak w 320i. Dopiero chyba w 96r były skalowane do 240.

Z zewnatrz żadnej róznicy nie ma w zegarach od is-a i np: 320i. Trzeba wkładać i sprawdzać czy to ten bo tak jak piszesz jak wsadzisz od R6 to obrotomierz będzie odcinał przy ok 4,5tyś.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Rozebrałem swój zepsuty licznik, ale na ścieżkach żadnych śladów zwarcia nie ma i ogólnie wizualnie wygląda ok.Ciekawi mnie bardzo co tam jeszcze mogło klęknąć. Kupiłem inny, nie od IS-a, tylko zwykły, który ma skale do 240 km/h - niby działa, ale powyżej 4 tys. obrotów wskazówka obrotomierza wariuje tzn. spada do przedziału od 2 do 3 tys. i dziwnie drga. Tak więc jak go troche cisne, to nawet nie wiem jakie jest rzeczywiste wskazanie obrotomierza :( Nie wiem, czy zwykły licznik nie jest w pełni kompatybilny z IS-em? Bo jak coś to pojade do gościa ze sklepu żeby wymienił. Pozdro :cool2: