Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Może znacie jakiś sposób na wygłuszenie boczków? U mnie prawy boczek tak skrzypi, że mnie szlag trafia :mad2: Styka się po prostu z karoserią i wydaje nieprzyjemne dźwięki. Nie wiem, podłożyć na całej długości jakiś filc czy coś takiego? Już sam nie wiem co robić...
Freude am fahren...
Opublikowano
poszukaj może czegoś na forach o car audio , tam używają tych mat wygłuszających także udzielą Ci profesjonalnej odpowiedzi na ten temat
Opublikowano
No właśnie mam wszystkie boczki. Co do mat wygłuszających to raczej nie zda egzaminu...Miejsce styku boczka z karoserią powoduje taki irytujący dźwięk. Może dlatego,że nie mam tych gumowych kółek pod spinkami?
Freude am fahren...
Opublikowano
Kolego pisałem juz o tym kiedyś. Kup nowe spinki - to raz. A dwa to spinki są montowane na takich plastikowych listwach - a te z kolei są przyklejone do powierzchni "boczka". Na bank poodłaziły i podklejały się miejscami i trzeba je podkleic dobrym klejem. Jak to zrobisz będzie OK :)
Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Opublikowano
Kolego pisałem juz o tym kiedyś. Kup nowe spinki - to raz. A dwa to spinki są montowane na takich plastikowych listwach - a te z kolei są przyklejone do powierzchni "boczka". Na bank poodłaziły i podklejały się miejscami i trzeba je podkleic dobrym klejem. Jak to zrobisz będzie OK :)

U mnie wszystkie listwy i spinki były nowe...do tego te nowe zakupione oryginalne mimo wszystko po trzaśnięciu drzwiami nie trzymały jak powinny... Czekam na kolejne sugestie...

Freude am fahren...
Opublikowano
Moze wymień spinki na inne(lepsze), ja jak wrzuciłem pozadne spinki to teraz niewiem jak boczek w całosci odczepic.

A gdzie kupiłeś te porządne spinki? Bo ja kupiłem wcześniej oryginalne, ale i tak wyskakiwały boczki :mad2:

Co dalej poradzicie na trzeszczenie boczków?

Freude am fahren...
Opublikowano

A masz gąbkę - wygłuszenie pod boczkiem? Ja mam nawet kilka uszkodzonych spinek, których mi się nie chciało wymienić, a boczki dobrze się trzymają i nie skrzypią.

U mnie problem to środkowe słupki - musze się za nie w końcu zabrać, bo po wymianie podsufitki zaczęły - zwłaszcza jeden mocno skrzypieć. Do tego skrzypią mi siedzenia i tylna kanapa w miejscu styków z plastikami - zastanawiam się, czy jest jakiś środek na to.

Opublikowano

U mnie w coupe akurat halasowaly kieszenie w drzwiach.

Jest tutaj rowniez pokazane jak to wszystko posklejac lacznie z listwami na spinki. Do tego nowe oryginalne spinki od dealera (groszowe sprawy) i nastala cisza :)