Skocz do zawartości

Problem z obrotomierzem i zapalaniem e36 94r 318i m43

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam Bmw 318i e36 sedan rok94. mam problem tego typu że podczas przekręcenia kluczyka mój obrotomierz unosi się do prawie 1000obr. a po wyjęciu kluczyka opada po 5sekundach na zero.to pierwsza częćść problemy DRUGA : to że czasami po przekręceniu kluczyka obrotomierz zaczyna wariować od 0 - 7tys. obrotów i tak skacze, jeśli takie zajście się pojawi to nie mągę odpalić samochodu dopiero po kilku próbach odpalania kiedy obrotomierz przestanie wariować slinik normalnie odpala i chodzi na równych obrotach..robiłem reset kompa, byłem na diagnostyce komputerowej która nie znalazła żadnych błędów w komputerze..nie mam pojęcia jak to naprawić i gdzie tkwi problem.dodam że posiadam gas sekwencyjny .proszę o jakieś rady.
Opublikowano
Witam.Ja bym sprawdził cewki zapłonowe i dwa czujniki:pierwszy nad wieńcem zębatym za kołem pasowym wału korbowego,drugi czujnik jest w głowicy cylindrów.

KTO SZYBKO JEDZIE, TEGO WOLNO NIOSĄ !!!

http://img529.imageshack.us/img529/5021/qqqwr.jpg

Opublikowano
a masz lpg

kdpiast ale tu wg mnie chodzi o sam obrotomierz a nie o obroty silnika. Chyba że źle zrozumiałem ale wtedy nie mógłby latać do 7tys przecież

Opublikowano
no to jest dziwne a jak te obroty szaleja to slyszysz po silniku ze ma te 7000obrotow bo jak tak to jest problem a jak nie to sprawdz polaczenia pod deska moze cos zle jest polaczone
Opublikowano

Nie da się odpalić - to znaczy, że mieli i nie załapuje, czy w ogóle nic się nie dzieje poza wariującym obrotomierzem?

Może jakieś zwarcie/przebicie jest?

Opublikowano
jedz na kompa bo masz problem albo z zegarami i jakimis czujnikami albo z kompem samochodu ale w pierwszej kolejnosci sprawdz pod deska czy wszystko jest polaczone ok moze jak zakladali ci lpg to cos sie poluzowalo