Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi o to że mam ją zamkniętą na centralny zamek , z kluczyka nie otworze bo zamki są zniszczone przez fachmenów złodziei , ma rygle wiec odchylenie drzwi i wyciągniecie dzyndzla nic nie da ,

lipa na maksa , może dostać się do jakiegoś przewodu pod napieciem i naładować akumulator , załatwiłem się nieźle , dostałem się do linki otwierania klapy ale nie moge jej ruszyć

może macie jakieś pomysły

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano

tak zamek też w bagażniku ,

pytanie czy zapalniczka działa przy wyłaczonej stacyjce , mam akurat ładowarke włozoną do niej może przez to naładuje akumulator , minimalnie by mi centralny tylko zadziałał

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano
:shock: :?: :shock: :?: :shock: :?: to jak do zapalniczki mozesz sie dostac a nie mozesz wejsc do auta?????cos krecisz kolego....
Opublikowano
pytanie czy zapalniczka działa przy wyłaczonej stacyjce

nie działa :naughty:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
:shock: :?: :shock: :?: :shock: :?: to jak do zapalniczki mozesz sie dostac a nie mozesz wejsc do auta?????cos krecisz kolego....

normalnie mam ładowarke włożoną w zapalniczke i można odgiąć dzwi na tyle by drut włozyć i go wyjąć , co mam niby kecić ? że chce swój własny samochód ukraść ??

to tak w woli informacyjnej , zniszczyli mi zamki na Barbórce w Warszawie , godzine czasu próbowaliśmy różnymi sposobami wejść do samochodu (oginając drzwi , włażąc do bagażnika - wtedy mi działał zamek , itp ) przejechało w tym czasie z 5 patroli policyjnych i żaden się nie zainteresował , zatrzymał , nawet się nie zapytał o dokumenty , godzine czasu majstrowaliśmy i nic zero zainteresowania kogokolwiek - centrum miasta ,dopiero legalni fachowcy za 150 zł mi otworzyli przez dzwi pasażera - wolał bym uniknąć takiego wydatku

wiec nie za bardzo rozumiem co mam kręcic , samochód stoi u mnie na działce , tylko wkurzają takie mądre komentarze , mam problem dość spory bo rygle dość skutecznie blokują otwarcie , szybe to zawsze moge wybić ,

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano
nie wiem jak u innych ale u mnie zapalniczka dzialła przy wyłączonym kluczyku...! :shock: :8) a kolega bmwnorbert ma niezły pomysł z tym rozrusznikiem:)
(OO( )( )OO)
Opublikowano

ciężko się dostać do rozrusznika

znalazłem lepszy sposób , udało mi się odchylić drzwi na tyle by pozycyjne włączyć , później rozkręciłem żarówke od rejestracji , podłaczyłem prostownik , minuta ładowania i centralny zadziałał :)) a później to już naładowanie akumulatora ale skoro mi tak padł do 0 to padlina już z niego ,

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano
Jak zawsze musze sie o cos spytac. Czy jest mozliwosc zeby cos zepsuc jak sie odlacza akumulator i sie odlaczy pierwsze + a potem - albo pierwsze - a potem + ? Tez bede ladowal akumulator i mam pytanie, jak odlaczyc akumulator, w sensie czy pierwsze + a potem - czy pierwsze - a potem + i jak podlaczyc do prostownika pierwsze + a potem - czy pierwsze - a potem + ?
Jesli nie masz nic konkretnego do napisania nie pisz nic ! Nie znam sie na mechanice ale che sie poznac :). Prosze o wyrozumialosc.
Opublikowano
możesz zrobić zwarcie odpinając najpierw + a potem -! przy odłanczaniu aku odłanczamy pierwszy - a potem +!!!podpinajac go spowrotem robimy dokładnie na odwrót!czyli + a nastepnie -!
(OO( )( )OO)
Opublikowano

ja ładuje bez wyciagania akumulatora i odpinania kabli , pisze w instrukcji żeby prostownik podłończyć na wyłączonym , po naładowaniu wyłączyć prostownik odpiąć kable i dopiero odpalać , zabronione odpalanie na włączonym prostowniku , jakie ma znaczenie czy najpierw podpinać plus , później minus lub odwrotnie - chyba to nieistotne przy wyłaczonym prostowniku

tak robie stosuje się do instrukcji i nic niedobrego się nie dzieje ale fachowcem nie jestem wiec nie wiem czy dobrze , naładowałem i działa , zobacze czy rano odpali czy akumulator to już padlina

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano
znalazłem lepszy sposób , udało mi się odchylić drzwi na tyle by pozycyjne włączyć , później rozkręciłem żarówke od rejestracji , podłaczyłem prostownik , minuta ładowania i centralny zadziałał :)

brawo dla kolegi za pomyslowość :clap: :clap: :clap: :roll2:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
A mi chodzi bardziej o cos takiego. Odepne + a - zostanie, albo odepne - a zostawie + jest cos mozliwego do zniszczenia ?
Jesli nie masz nic konkretnego do napisania nie pisz nic ! Nie znam sie na mechanice ale che sie poznac :). Prosze o wyrozumialosc.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
możesz zrobić zwarcie odpinając najpierw + a potem -! przy odłanczaniu aku odłanczamy pierwszy - a potem +!!!podpinajac go spowrotem robimy dokładnie na odwrót!czyli + a nastepnie -!

Yyyy... Możesz zrobić zwarcie, jeżeli ręce Ci się trzęsą i jesteś na kacu. Wtedy może wypaść Ci kabel z ręki i upaść na masę - fakt. To dotyczy jednak TYLKO odpalania z drugiego samochodu/akumulatora.

Jeżeli mówimy o ładowaniu prostownikiem - nie ma jak zrobić zwarcia, choćbyś się bardzo starał (nie liczę połączenia biegunów akumulatora kablem). Jeżeli przed odłączeniem prostownika wyłączysz go z sieci, to jemu też nic nie grozi.

Rado_! - pomysł dobry :)

Kai
Opublikowano
a powiem tak wez inny dobry akumulator kable do odpalania auta i zepnij sie w plus na rozruch od spodu tak jak pisal wczesniej kolega mase daj gdzie kolwiek i auto masz otwarte pilotem pozdro powinno zadzialac