Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak wyżej w temacie gong i wyświetla poziom oleju, czasem czujnik oleju--mówie o co chodzi,wiec ,mam wyciek na 1 cyl, oleju na zewnatrz sinika[kanał olejowy daje przez uszczelkę, w zalezności od jazdy ,jak szybciej to 100 -150 ml na 1000km],czyżby czujnik był na tyle mądry ażeby coś takiego wyłapac,stan oleju jest poza połową,jak jest mniej niż pół też "kwiczy", najlepiej jak jest w 3/4 stanu,wówczas spokój, czy moze zawieszac sie czujnik w misce,tam jest chyba jakiś pływak?jak sie nie mylę-moze ktoś napisze mi coś na ten temat-pzdr,,, :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
Zdjecia nie zrobie bo nie wiadomo dokladnie gdzie wyciek ,zreszta nie ma dostepu zrobić, tak samo jak u ciebie po zgaszeniu ,nieraz nie wyświetla nic tylko zapala sie podświetlenie i gong-wq..ce to jest czasem ale jak jest 3/4 na bagnecie powoli milknie gong[czasem po zapaleniu gong tak ze 6 zapaleń silnika a potem się wycisza do zera,co za licho?] czy ten pływak w misce się zawiesza?...nie mam pojęcia,ale robi to zamieszanie jestem np. w CPN-ie a tu taki gong i komunikat ,że "oliwy niet""wstyd zaglądac a wiem że jest i tak w połowie bagnetu po ścieknięciu za chwilę-pzdr... :arrow:
Opublikowano
Zresetowałem dziś kompa,zdjąłem z <+> [ u mnie się nic nie dzieje jak w nowszych modelach podejżewam ,że chyba nie można sobie ot tak zdjac klemę z ,+,na 12 h]w każdym razie gong zamilkł WRESZCIE-sukinkot mnie denerwował ,myślę ,że na chwilę będzie spokój ,myślę również ,czy np, zbyt częste zdejmowanie klemy nie uszkodzi czegos w końcu, widzę ,że ze dwa razy w ciągu roku no może trzy trzeba będzie to robić-pzdr :arrow:
Opublikowano
to znaczy że co, jak zresetowałeś kompa to przestał reagować gongiem na poziom oleju, a może gong się popsuł jakoś trudno mi te fakty zgrać ze sobą, niic szukamy odpowiedzi dalej. Pozdrawiam
Opublikowano
Po prostu łapie błędy , już tak było i teraz powtórka z rozrywki, spróbuj u siebie coś podobnego[ zapomniałem ,że juz raz tak miałem i zresetowałem i spokój był chwilę],,,pzdr :arrow:
Opublikowano
Powodzenia,myśle ,ze pomoże :arrow: e-pzdr...