Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam. Moje BMW to model E34 525 M20 1988r.Mam problem z licznikiem kilometrów, działa licznik który można kasować a nie działa ten główny który liczy całość przejechanych kilometrów czy ktoś może mi w tej sprawie pomóc ? dodam że liczniki są elektroniczne, licznik zatrzymał się na 296000. Edytowane przez rafalo32
Opublikowano (edytowane)
Mam gdzieś adres i tel. do gościa co naprawia- znajdę to napiszę ci..pzdr :arrow: Edytowane przez jerzy
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
Chcesz i masz: www.marserwis.com tel. 503 776 625-------- 63-430 ODOLANÓW ----- ul. Bartosza 34 -------------zadzwoń gościu ci odpowie ja wysyłam w marcu swój--pzdr... :arrow:
Opublikowano
Flash nie wiem czy nie rozmawiałem z toba przez tel.,chyba mówiłes ze tylko z diesli naprawiasz,jeśli robisz 525i to mam blizej z wysyłka do ciebie-odpisz czy tak jest?...pzdr
Opublikowano
Chcesz i masz: www.marserwis.com tel. 503 776 625-------- 63-430 ODOLANÓW ----- ul. Bartosza 34 -------------zadzwoń gościu ci odpowie ja wysyłam w marcu swój--pzdr... :arrow:

korzystalem z uslug tego pana, standardowa usterka znikajace pixele.efekt - mizerny.koszt 150zl - cale szczescie ze byl zwrot pieniazkow.nie neguje ale u mnie sie nie udalo naprawic.dzialal licznik jak byl zimny jak sie rozgrzal to znikalo wszystko.ja sie ostatnio pobawilem i sie wzial i naprawil (mimo ze zapomnialem zalozyc tej blaszki dociskajacej tasme :)

Opublikowano
te tasiemki naprawiaja w ten sposob ze nakluwaja igla na paskach - w miejscu styku tamy z szklem, potem pod ta blaszke podkladaja kawalek czegos co powoduje mocniejsze dociskanie folii do szkla. udalo mi sie pare wyswietlaczy tak naprawic ale skutecznosc jest raczej 50%. czesto jest tak ze po demontazu jest gorzej niz bylo. za to panele klimatronikow i wyswietlacze radii dzialaja wysmienicie po takich zabiegach.
Opublikowano

jesli chodzi o przebieg 299996 to pamiec jest zapchana, ale nie spotkalem nigogo kto by poradzil sobie z tym. byl opis na forum jak to zrobic - link , ale po przeczytaniu tego stwierdzam ze jest to nie oplacalne. w nowszych zegarach tego problemu niema, w motometrach zastosowana tez bardziej cywilizowane pamieci.

jedyne rozwiazanie na taki przebieg to zdobycie codestickera z takich samych zegarow z mniejszym przebiegiem, ale po dobiciu do 299996 bedzie to samo. wiec lepiej poszukac nowszych zegarow. gdyby to bylo blizej mnie , moglbym pomoc zaadaptowac zegary z TDSa lub nowszej 520.

pozdrawiam

Opublikowano

A moze po prostu skorzystac z oferty "korektorow" przebiegu i zmodyfikowac zawartosc wtyczki kodowej?

Jeszcze jedno: to jest po polsku wtyczka kodowa (kodujaca), po angielsku code plug, a po niemiecku codierstecker.

codesticker - to bez sensu, sticker, po angielsku, to naklejka, a wiec wlepka kodowa?

Wybaczcie, jezeli sie czepiam niepotrzebnie.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano

problem w tym ze w tym zegarze jest zastosowana pamiec dosc nietypowa i nie ma na rynku programatorow do nich. wiec nie da sie odczytac i zapisac danych. pozniej stosowano juz bardziej cywilizowane pamieci eeprom ktore sie da odczytac/edytowac.

p.s. czepiasz sie niepotzrebnie ;-)

Opublikowano

Flash, spotkalem sie juz z tym problelmem, nie osobiscie, ale czytalem o tym na jakims ruskim forum. Jezeli dobrze pamietam, obeszli problem stosujac mikroprocesor Microchip'a PIC.... . Wymaga to nieco zachodu, ale moze byc oplacalne.

Z drugiej strony, chyba jakos sa "korygowane" przebiegi E34 z tamtych lat?

Co do poprawnosci jezykowej, moim zdaniem nalezy nazywac rzeczy wlasciwymi imionami. Moj koles na wszystko, co nieznane, mowi "pizdryk" :mrgreen:

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
w tym modelu nie da sie cofnac licznika. koszt zastapienia tej pamieci innym pizdrykiem to okolo 80-100zl, za te pieniadze dostaniesz inny licznik uzywany,moze trafisz na nie zepsuty i nie bedziesz musial kozystac z moich uslug ;-)