Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dołączam się do tematu. Woltomierz to raczej proste. Do ciśnienia oleju często widzę na ebayu jakąś taką metalową część, która niby jest potrzebna do prawidłowego działania wskaźnika. Co do temp. oleju to chyba raczej również nie będzie to jakiś duży problem. Może ktoś ma jakiś schemat, opis jak to podłączyć??!!
Opublikowano

Również jestem zainteresowany sposobem montażu czujników

Co do miejsca to na e-bay są fajne kity które wpasowują 3 zegary w miejsce półeczki (pod OBC) robi się wtedy pionowa ścianka z 3 zegarami, wygląda to neutralnie i moim zdaniem pasuje

tylko jak podłączyć te czujniki...

.
Opublikowano

co do tej poleczki to chciałem ta oryginalna przerobić bo sa zaslepki w rozmiarze 1DIN ale jak sa takie juz gotowe to bede wdzięczny za linka.

No panowie nikt nie montował ? zastanawia mnie w jakich miejscach trza to instalować?widziałem na alegro podkładkę pod filtr ale zewnętrzny ?

Opublikowano

Siemka,

masz może widok tych zegarów z tyłu?

mątowałem kumplowi takie zegary w audi,interesuje mnie czy ten do oleju ma wejście na kable czy na rurkę,ba takie też występują,

pozostałe zegary możesz podpiąć pod te czujniki które już są w twoim aucie,ale nie powiem ci na 100% jak już wspomniałem musiałbym zobaczyć jak to z tyłu wygląda,jezeli masz możliwość wrzuć fotkę napewno coś poradzimy

pozdrawiam

Opublikowano

Czujnik temperatury można wkręcić zamiast korka spustowego oleju. W ix miałem zwykły czujnik temperatury cieczy chłodzącej zamontowany właśnie w ten sposób.

Czujnik cisnienia oleju można zaadoptować np. od Mercedesa 0-7bar. Najlepiej jakby miał dwa wyprowadzenia. Ewentualnie można zastosować rozgałeziacz na czujnik ciśnienia do lampki kontrolnej na desce i zegarowy tzw. beczułka.