Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w mojej E30 cos jakby psuje sie wspomaganie... wciaz dziala ale jakby coraz slabiej...

co moze byc??

co nalezy sprawdzic?

prosze pomozcie bo nie wiem juz co sie dzieje...

bez przyczyny nagle musze krecic kolkiem dwoma rekoma na parkingu :( :P

.: www.tuning-studio.pl :.

ALUFELGI * LAMPY * LUSTERKA * NEONY * STROBOSKOPY

HAMULCE * TŁUMIKI * AMORTYZATORY * SPRĘZYNY * FILTRY * OLEJE

Opublikowano

Cześć

Sprawdx poziom płynu do wspomagania, napiecie paska paska, pooglądaj pompe czy jest sucha. Jeżeli wszystko jest niby OK to pewnie trzeba będzie ją wymienić - tylko tyle wiem w tym temacie.

Martwić sie za bardo nie musisz bo uzywke za 200PLN mozna spokojnie kupić a i z wymianą większych problemów też nie ma.

pozdrawiam

Opublikowano
w mojej E30 cos jakby psuje sie wspomaganie... wciaz dziala ale jakby coraz slabiej...

co moze byc??

co nalezy sprawdzic?

prosze pomozcie bo nie wiem juz co sie dzieje...

bez przyczyny nagle musze krecic kolkiem dwoma rekoma na parkingu :( :P

Jezeli działa normalnie a nagle nie (tzn jak piszesz ze musisz uzyc obu rąk) to ja bym stawiał na zbyt luźny pasek.

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano

pasek jest raczej OK, bo jakby cos bylo nie tak to by nie ladowal akumulatora a mam duzo audio wiec maks po jednym dniu bym odczul...

poziom plynu sprawdzalem - jest full a wiec to tez odpada...

tak wiec jedynie podejrzana to pompa :( szkoda bo to najwiekszy wydatek :( dzis kupilem amorki na przod (450 w plecy) i jeszcze nowa pompa mi sie nie usmiecha :(

Opublikowano
pasek jest raczej OK, bo jakby cos bylo nie tak to by nie ladowal akumulatora a mam duzo audio wiec maks po jednym dniu bym odczul...

poziom plynu sprawdzalem - jest full a wiec to tez odpada...

Pasek od wspomagania to nie klinowy - sa dwa :) Jesli to nie pasek od wspomagania to sprawdz jeszcze cze nie puscila opaska na ktorejs z oslon maglownicy i czy guma sie nie zwinela i nie blokuje drazka kierowniczego - jak kiedys tak mialem i kierownica nie odbijala - wystarczylo zacignac gume na miejsce i przymocowac strapem :)

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

sprawdzilem dzis wg rad innych...

skrecilem na wlaczonym silniku kola na maksa w jedna i druga strone... w obu przypadkach przy skreceniu max bylo slychac jakies buczenie lub delikatnie stukanie... co to moze byc?

juz sie sklanialem do diagnozy ze to tylko koniecznosc wymiany plynu na nowy ale chyba cos powazniejszego :(

Opublikowano
sprawdzilem dzis wg rad innych...

skrecilem na wlaczonym silniku kola na maksa w jedna i druga strone... w obu przypadkach przy skreceniu max bylo slychac jakies buczenie lub delikatnie stukanie... co to moze byc?

juz sie sklanialem do diagnozy ze to tylko koniecznosc wymiany plynu na nowy ale chyba cos powazniejszego :(

To że było słychać buczenie przy skręceniou na max to normalka, każdy tak ma no chyba ze ci buczy przy samym skręcaniu juz na początku ale piszesz ze dopiero jak skręcisz na max (czyli ja rozumiem ze jak przytrzymasz kierowenica na skręceniu max. - to każda pompa bęxzie buczeć tak jak długo trzymasz kierownicę skeconą w pozycji max - to nie świadczy o złym stanie pompy) - sprawdz ten pasek czy nie za lużny a i jeszcze jedo czy w momecie kiedy kierownica zaczyna cieżko się obracać to czy w tym czasie nie zapala się czerwona lampka na desce ( ! ) ?

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
  • 2 lata później...
Opublikowano
Witam! U mnie niestety słychać buczenie przy skręcaniu już na początku. W dodatku wspomaganie momentami zanika co na parkingach doprowadza mnie do wściekłości :D Czy to "buczenie" oznacza zużytą pompę wspomagania? (e-30 325i)
:)
  • 7 lat później...
Opublikowano

Witam!

Jak zakończył się ten temat, bo mam bardzo podobne objawy? Różnica jest taka, że moje wspomaganie czasami tylko działa. :(

Czy opisane powyżej objawy to wina pompy, czy może coś z maglem?