Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problemy CD...

odnośnie tyknej belki, wymieniłem gumy w belce tylniej trzy na strone, czyli w sumie sześć, 2 główne ( największe, czyli to chyba poduszki) i 4 mniejsze takie same tak przy okazji.... + tłumik bosala z obejmami i wieszakiem = 550zł....

i teraz mam pytanko co jeszecze na wybojach może mi dawać dziwne odgłosy stukanie(nie często) i dzwięki podobne jak przed wymianą, ale troche mniej intensywne.

byłem na szarpakach i badaniu amorów (50-55% zużycia) brak luzów

Tak samo przód na wybojach, troche hałasuje i kierownica lekko drzy ale luzu brak... Czy to możliwe że przekładnia kierownicza, może drążki, bo koleś patrzył mi na szarpakach i nawet podniósł przód i nie stwierdził nic konkretnego...

Byłem u jednego mecheza jak kupiłem auto stwierdził że mam przekładnie kierowniczą do wymiany, w niedługim czsie potem u innego tego nie stwierdził... ostatnio byłem na szarpakach... tez nic mi nie wybadał... Bądz tu zdrowy!!!!

Przosze porade bo macie wiecej doświadczenia niż nasi mechanicy...

Opublikowano
Tak samo przód na wybojach, troche hałasuje i kierownica lekko drzy ale luzu brak... Czy to możliwe że przekładnia kierownicza, może drążki, bo koleś patrzył mi na szarpakach i nawet podniósł przód i nie stwierdził nic konkretnego...

To mogą być łączniki stabilizatora (lub jeden), i spróbuj jeszcze zrobić coś takiego:

http://www.bmwe34.net/e34main/trouble/steeringplay.htm

Aczkolwiek nie jestem pewien czy w E30 jest też tak to rozwiązane.

Pozdrawiam

Pozdrawiam

Gomes

Opublikowano

Lukasz sprawdz tylne mocowania amorkow (gorne lozyska - tez lubia sobie wlasnie tak podzwonic), sprawdz takze gume znajdujaca sie w uchu mocujacym most, z przodu tak jak wczeniej bylo napisane - laczniki stabilizatora albo wlasnie maglownica.

tygrys - tak bedzie pasowalo o ile grubosc amorka bedzie taaka sama (nie Mtechnik bo te ci w McPersony nie wejda)

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D