Skocz do zawartości

525 tds przy zapalaniu na zimnym jest slaby i bardzo dymi na

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam 525 tds e39 wymienilem glowica ale po uruchomieniu po wymianie glowicy silnik jak jest zimny cieko zapalic a jak zapali to bardzo dymi z wydechu ale jak sie zagrzeje to autko chodzi jak zegarek nie mam pojecia o co chodzi poratujcie!!!!!!!
Opublikowano

A na jaki kolor dymi to po pierwsze.I co było powodem wymiany głowicy?

Może jakieś pozostałości po starych uszkodzeniach tkwią jeszcze w okładzie wydechu,może jakiś płyn chłodniczy który przypadkiem podczas demontażu dostał sie w kolektory a on nie paruje tak szybko jak woda.Ale to tylko spekulacja.

BMW M-Power
Opublikowano

Może coś ze świecami nie wszystkie grzeja albo porządna regulacja na kompie załatwi sprawe.

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Przy przepale dym by był raczej czarny.Natomiast biały dym mówi że coś jest spalane co nie powinno.Może to być płyn chłodniczy ale żeby paliwo?

Ale grzebie tą teorie twoja wypowiedz że jak się zagrzeje to jest ok.I to jest dziwne.

Ale chciałbym żeby to była para z zawilgotniałych tłumików

Edytowane przez seba76
BMW M-Power
Opublikowano
mam 525 tds e39 wymienilem glowica ale po uruchomieniu po wymianie glowicy silnik jak jest zimny cieko zapalic a jak zapali to bardzo dymi z wydechu ale jak sie zagrzeje to autko chodzi jak zegarek nie mam pojecia o co chodzi poratujcie!!!!!!!

Sprawdz wtryski na cylindrach, końcówka - to może byc przyczyną kopcenia, Rozrząd, Pierścienie, - albo się poprosty zapowietrrza a jak odpali do pokopci około 10 sek i zaczyna równo pracować ? czy nie?

www.trofea-sport.pl